Hlavní navigace

Podzim České televize: Doktor Martin, Místo zločinu Plzeň, Labyrint a StarDance

29. 7. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

UVNITŘ FOTO A PRESSKIT – Původní online zpravodajství DigiZone.cz z tiskové konference České televize pořádané na Kavčích horách při příležitosti odhalení podzimního programového schématu.

Dnešní tiskové konference se podle pozvánky zúčastní od jedenácti hodin dopoledne generální ředitel České televize Petr Dvořák, programový ředitel Milan Fridrich a řada herců, jímž vévodí především jméno Miroslav Donutil. Mezi dalšími se tu objeví Jitka Schneiderová, Linda Rybová a Pavel Batěk. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor, kde se tisková konference tradičně koná, představí mimo jiné seriál Doktor Martin a řeč bude bez pochyby i o taneční show StarDance, jejíž další ročník se pro letošek chystá. Naše on-line zpravodajství čtěte odshora dolů.

10:55 – Tisková konference začíná za několik minut, my už vám začínáme přinášet informace z České televize nyní. Od klávesnice redakčního notebooku vás zdraví Lukáš Polák.

11:01 – Do našeho on-line zpravodajství jsme právě vložili presskit, který všechny podzimní formáty České televize blíže představí. Studujte bedlivě!!! :-)

11:04 – Očekávaný seriál Doktor Martin, v hlavní roli Miroslav Donutil, bude Česká televize vysílat s týdenní periodicitou, každý pátek na Jedničce od 20:00. Následovat bude 13. komnata a tradičně talk show Všechnopárty s Karlem Šípem.

11:06 – Na místě už jsou generální ředitel České televize, výkonný šéf ČT art i programový ředitel.

11:08 – Největší zájem fotografů, zejména těch bulvárních, vzbudil pochopitelně příchod herce Miroslava Donutila. Na svých židlích už sedí i herečky Linda Rybová a Berenika Kohoutová. Přátelé, tisková konference oficiálně právě začala.

11:13 – Začínáme spolupracovat s řadou televizí. Velmi blízkou spolupráci máme se slovenskou veřejnoprávní RTVS, začínáme natáčet velkou výpravnou pohádku s chorvatskou veřejnoprávní televizí a velmi dobrou spolupráci jsme navázali i s německo-francouzskou stanicí Arte. Začínáme vítězit na řadě festivalů, hlavně těch televizních. Řada televizí nám dává nejen inspiraci, ale i si k nám pro inspiraci jezdí, konstatoval generální ředitel České televize Petr Dvořák.

11:16 – Na podzim budeme mít v oblasti seriálů čtyři nové věci. V první rovině sázíme na silné autorské týmy. Mezi filmové silně autorské věci určitě patří Labyrint a Místo zločinu Plzeň. Jde o ukázky toho, že chceme oslovovat ty nejlepší tvůrce, aby vytvářeli televizní projekty. Světlá budoucnost televize je v tom, že bude přinášet silné projekty. Druhá stránka věci je to, že se lokalizují úspěšné zahraniční projekty. Jde o dva projekty – Doktor Martin (Doc Martin) a Rudyho má každý rád (Everybody Loves Raymond), uvedl programový ředitel České televize Milan Fridrich.

11:19 – Martin Donutil o Doktoru Martinu: Tuto roli mám rád. Jde o velmi pestrou roli. Točíme to ve Velkých Karlovicích, kde jsou, jak známo, roubenky. Je tu opravdu krásné okolí. Seriál je velmi dobře obsazený. Velké Karlovice jsme pro naše potřeby přejmenovali na Protějov.

11:20 – O seriálu Raymonda má každý rád hovoří herečka Jitka Schneiderová: Se Sašou Rašilovem se nám dobře hrálo. Náš život je velmi harmonický, až na to, že do děje vstupuje italská rodina, kterou ztvárnila i Eva Holubová.

11:21 – Dalším seriálem bude Místo zločinu Plzeň, který se objeví na obrazovkách v pondělí od 20 hodin. Berenika Kohoutová o seriálu: V seriálu mě tak trošku šikanují. Moje postava se posunula jinam, než se původně předpokládalo. Má specifický smysl pro humor, čímž zajímavě doplňuje pánský tým.

11:24 – Pavel Batěk o roli v seriálu Labyrint: Scénář mě velice zaujal. Postava Petra je jakýsi podržtaška ostatních postav, ale nemyslím to špatně.

11:29 – Jednička se bude chovat tak, jak se chovala v minulých sezónách. Nebudeme stavět pouze na seriálech. Na Jedničce budeme prezentovat i dokumentární a publicistické cykly. Přicházíme s dokumentárním cyklem Čtyři v tom. Na Dvojce byl velmi úspěšný, proto ho přesouváme na Jedničku. Na ČT1 se taktéž bude vysílat cyklus Zlatá mládež. Chceme se podívat i na život lidí, kteří žijí velmi jednoduchý život. Jmenuje se to Sezóna za vodou a bude to i o životě, který tito lidé žijí „za mořem.“ Pokračovat bude také bylinkový Herbář. Nechtěl bych zapomenout pochopitelně ani na velkou zábavnou show, kterou je StarDance. Změna je v tom, že místo klasických osmi dílů nabídneme deset dílů. Zaměřit se chceme také na charitu, uvedl Petr Dvořák, šéf České televize.

Obrázek lze zvětšit

Obrázek lze zvětšit

11:33 – Do on-linu jsme vám přidali, jak bude vysílání rozvrženo.

11:37 – Podzim na Dvojce bude ve znamení dokumentu. Motto ČT2 pro podzimní měsíce je „Dokumentární nebe“. Nabídneme řadu dokumentů, které bodovaly i na mezinárodním poli. Divákům popíšeme mimo jiné tramping a budeme pokračovat i v cyklu Pološero. Úplně na závěr bych nechtěl zapomenout na Bedekr, bude cestovat po Rakousku, a netradiční talk show, kterou pro nás bude dělat Jan Milfait, bývalý generální ředitel Microsoftu.

11:40 – Na Dvojce opravdu výrazně posilujeme roli autorského dokumentu. Jde například o dokumenty, které byly uvedeny v rámci přehlídky Jeden svět, prozradil Milan Fridrich s tím, že půjde mimo jiné o šestnáct dokumentů oceněných i na světových přehlídkách. Česká televize nabídne v české premiéře i další řady seriálů Most a Panství Downton.

11:41 – Pokračovat bude i cyklus Francouzští samotáři a Velikáni filmu.

11:46 – Tomáš Motl, výkonný šéf ČT art, řekl o podzimu na této stanici: Kulturní kanál začneme stylově, jakýmsi narozeninovým cyklem dárků. Bude tam rock a pop, klasika, oscarový dokument nebo road movie. Chceme se zaměřit na osobnosti divadla, filmu a architektury. Přineseme šestidílnou sérii, která zmapuje historii Činoherního klubu. Diváci se mohou na kulturně orientované stanici těšit dále na Zlatá šedesátá II, Šumné stopy nebo Věc Makropulos. ČT art nabídne také speciální blok pořadů od stanice Arte, s níž Česká televize v posledních měsících intenzivně spolupracuje.

11:50 – Déčko, dětský kanál České televize, bude na podzim posilovat formát vzdělávacích pořadů. Malé diváky zavede do přírody, muzea či světa počítačových her. Diváky s jejich dětmi bych určitě chtěl pozvat na výstavu Večerníčka. Chtěl bych ale velice požádat, aby návštěvníci netahali Hurvínkovi za ručičky. Naši lidé už to museli asi patnáctkrát spravovat, zavtipkoval šéf veřejnoprávního média Dvořák.

11:53 – Jednu z novinek bude mít na obrazovce kanálu Déčko i Jakub Vágner. Jeho pořad se bude jmenovat „S Jakubem v přírodě“. Děti mají zájem o přírodu, ale málokdy je do přírody dospělí vezmou. Chci naučit děti poznávat přírodu, žít v ní a přežít. Pořad bude určen pro celou rodinu, řekl Vágner.

MMF24

11:56 – Tisková konference je u konce. Děkuji našim čtenářům za pozornost.

presskit_podzim_2015.pdf by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).