Hlavní navigace

Skylink bude erotický kanál Man-X pro gaye šířit pouze ze satelitu Astra 3B

18. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zákazníci potřebují pro sledování programu na nové pozici opět přijímač s podporou standardu DVB-S2. Skylink tak pokračuje v politice přidávání nových programů pouze ve standardu MPEG-4.

Satelitní operátor Skylink připravuje změnu parametry erotického kanálu Man-X. Ten je výjimečný svým zaměřením. Pravděpodobně jako jediný kanál dostupný v České republice a na Slovensku je orientovaný na homosexuální muže. Provozovatel Skylinku, lucemburská skupina M77, doposud šířila Man-X na satelitní pozici 19,2 stupně východně, což pochopitelně znamenalo problém pro jeho zákazníky, kteří mohli signál přijímat z 23,5 stupně východně (družice Astra 3B).

ČTĚTE TAKÉ: Dokumentární kanál Docubox HD připravuje lokalizaci do češtiny

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

Program je na satelitu Astra 3B dostupný pouze zákazníkům, kteří mají boxy pro příjem programů ve standardu MPEG-4. Navíc je program šířen na transpondéru (frekvenci), který používá standard DVB-S2 a modulaci 8PSK, čili je nutný přijímač pro sledování HD kanálů. Souběžné vysílání na pozicích 19,2 a 23,5 stupně východně bude probíhat necelých 14 dní, do 30. září, poté už bude program dostupný výhradně na satelitu Astra 3B. Kromě Man-X má Skylink v nabídce také kanály Private Spice, Leo TV, Penthouse HD 1 a programy pod hlavičkou EroX.

Parametry příjmu: satelit Astra 3B (23,5 stupně východně), 12129/V, FEC 2/3, SR 27 500, DVB-‐S2/8PSK, kódování CryptoWorks a Irdeto 2

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).