Hlavní navigace

Skončí ZDFkultur? ZDF a ARD chtějí vytvořit společný kanál pro mladé diváky

8. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ředitel ZDF Thomas Bellut si myslí, že pokud bude společný projekt obou německých veřejnoprávních médií realizován, neodstartuje dříve než v roce 2017.

Německá veřejnoprávní televize ZDF s největší pravděpodobností v rámci úspor ukončí v budoucnu vysílání tematické stanice ZDFkultur. Vyplývá to z vyjádření šéfa této instituce Thomase Belluta, kterého citoval server Satellifax.de. Pro další úspěch rodiny ZDF jsou kanály ZDFneo a ZDFinfo nepostradatelné. V rámci možné expanze, snížení nákladů a maximální možné efektivitě, pravděpodobně ukončíme program ZDFkultur, přiznal Bellut. ZDF naopak uvažuje o vytvoření společného kanálu se sesterskou ARD určeného pro mladé publikum.

ebf - tip - debata

NEPŘEHLÉDNĚTE: Německá ZDF oslavila padesátiny velkou společenskou televizní show

ARD již před několika měsíci oznámila, že pro případnou novou stanici by obětovala svůj program Eins Plus. Do takového projektu ale vstoupíme pouze za podmínky, že bude mít stanovené jasné financování a zacílení na diváky, uvedl šéf ZDF. Thomas Bellut konstatoval, že takový program by pak mohl vyplnit „věkovou mezeru“ mezi kanály KiKA a ZDFneo. Jde o cílovou skupinu především ve věku od 14 do 29 let, kde by ovšem programování nebylo jednoduchou záležitostí. Projekt by vyžadoval ke svému financování částku přibližně 50 až 60 milionů eur. Bellut si však myslí, že stanice neodstartuje dříve než v roce 2017.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).