Hlavní navigace

Senátoři uspořádají seminář o roli ČT v éře digitalizace

11. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 6. 2008

Jakou roli by měla hrát veřejnoprávní Česká televize v éře digitálního vysílání? Právě na toto téma budou ve středu 18. června diskutovat členové stálé senátní komise pro sdělovací prostředky na semináři se zástupci ČT, televizních tvůrců, nových digitálních televizí a odborné veřejnosti. Mediálním partnerem akce, která proběhne v sídle Senátu ve Valdštejnském paláci v Praze, je server DigiZone.cz.

POZVÁNKA: Odborný seminář „Televize veřejné služby v éře digitalizace“ (DOC, 131kB)

Odborný seminář bude rozdělen do čtyř tematických bloků, na které naváže panelová diskuse. V prvním bloku zaměřeném na „veřejnou službu televize budoucnosti“ vystoupí generální ředitel ČT Jiří Janeček a programová ředitelka ČT Kateřina Fričová, v druhém s podtitulem „Služba veřejnosti a soukromí vysílatelé“ pak generální ředitel hudební televize Óčko a předseda Asociace digitálních televizí Jiří Balvín s generálním ředitelem zpravodajské televize Z1 Martinem Mrnkou.

Třetí blok s názvem „Tvůrci a účast nezávislých produkcí na zajišťování obsahu televize veřejné služby“ přivítá předsedu Českého filmového a televizního svazu (FITES) Jana Krause, případně jeho zástupce a dramaturga televize Z1 Jana Šterna, dále předsedu Asociace režisérů a scénáristů Miroslava Adamce a zástupce Asociace producentů v audiovizi.

ebf - tip - debata

V rámci čtvrtého bloku „Nové technologie a nové možnosti uspokojování veřejného zájmu“ vystoupí vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš, šéfredaktor serveru DigiZone.cz Jan Potůček a zástupce Asociace provozovatelů mobilních sítí Michal Němec. V následné panelové diskusi zasedne zástupce ČT, dále Jiří Balvín, Jan Kraus (případně Jan Štern) a Jan Potůček.

Prvními dvěma bloky a panelovou diskusí bude jako moderátor provázet senátor Adolf Jílek (KDU-ČSL), třetí a čtvrtý blok odmoderuje předseda senátní mediální komise Jiří Oberfalzer (ODS). Seminář začíná v 9 hodin a jeho konec organizátoři naplánovali na půl druhou odpoledne. Server DigiZone.cz přinese z akce aktuální zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).