Hlavní navigace

Šéf Novy Andruško: Další kanály máme rozpracovány ve finálních podobách

12. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nova Group by se v budoucnu mohla v rámci nových projektů například na děti, ženy nebo rodiny. Nevylučuje žádnou z cest distribuce, tedy neplacenou i placenou televizi.

Pánský kanál Fanda, který odstartuje tuto sobotu v 16 hodin, nemusí být zdaleka jedinou stanicí, kterou Nova Group v následujících měsících a letech spustí. V rozhovoru pro server iDNES.cz to uvedl generální ředitel Novy Jan Andruško. Spuštění dalších projektů podle jeho slov závisí na situaci s trhem reklamy a pochopitelně i jeho připravenosti. U volně dostupných kanálů musíte přemýšlet nad tím, jak vypadá reklamní trh, jakou má kapacitu a kde je potenciál pro novou stanici, zdůvodnil Andruško.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Fanda už na tiskové konferenci nepřekvapil. V DVB-T ho nenaladíte

O tom, jaké další nové stanice by mohla v budoucnu společnosti CET 21, tedy mimo jiné držitel licence televize Nova, provozovat, nechtěl Jan Andruško hovořit. Nechci teď spekulovat, kolik kanálů trh snese. My situaci na trhu veřejně nekomentujeme nad rámec toho, co uvádí CME jako veřejně obchodovatelná společnost. Takže až ta chvíle nadejde, určitě se o tom všichni včas dozvědí, uvedl Andruško. A kdy konkrétně přijde pro další kanál Novy vhodná chvíle? Osobně bych si přál, aby to bylo poměrně brzo, reagoval šéf nejsilnější televizní skupiny u nás.

MMF24

Z ARCHIVU: Máme připraveny dva nové kanály, prozradil šéf Novy Andruško

Zajímavými cílovými skupinami jsou pro Novu do budoucna například děti, ženy nebo rodiny. Podle Andruška bude ale opět záležet na situaci na trhu. Nova prý ale rozhodně nepřipravuje kanály podle toho, jak se chová konkurence, konkrétně, že Prima v posledních letech představila dva nové kanály (nepočítáme-li Prima family) a Česká televize chystá stanici ČT 3. Do jisté míry se samozřejmě díváme, co dělá konkurence, ale my máme připravenou dlouhodobou strategii, bránil se v rozhovoru pro iDNES.cz Andruško.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).