Hlavní navigace

Šéf Českého rozhlasu vydal veřejné prohlášení. Zákon jsem neporušil, tvrdí

6. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ DOKUMENT – V jednom z bodů mimo jiné Peter Duhan tvrdí, že Andrej Duhan, tedy jeho syn, nebyl nikdy poradcem ČRo a nikdy nebyl podřízeným zaměstnancem generálního ředitele.

Den před mimořádným zasedáním Rady Českého rozhlasu, která bude hlasovat o případném odvolání generálního ředitele Petera Duhana, vydal sám Duhan oficiální stanovisko, v němž se snaží očistit před veřejností. Podle Rady ČRo je šéf veřejnoprávního média podezřelý z porušení zákona, když za jeho vědomí byl v instituci zaměstnán jeho syn Andrej Duhan. Jsem přesvědčený o tom, že jsem jako generální ředitel Českého rozhlasu zákon neporušil a důvodem mého odvolání nemůže být údajný střet zájmů a tedy i porušení zákona o ČRo, napsal dnes novinářům v dopise, jehož oskenovanou kopii zaslal mluvčí instituce Jiří Hošna.

K TÉMATU: Raději odstupte sám, vyzvali radní šéfa Českého rozhlasu. Ani náhodou, odmítl Duhan

V jednom z bodů mimo jiné Peter Duhan tvrdí, že Andrej Duhan, tedy jeho syn, nebyl nikdy poradcem ČRo a nikdy nebyl podřízeným zaměstnancem generálního ředitele. Duhanův syn měl spolupracovat pouze jako řadový odborný rešeršista s měsíční odměnou mezi osmi až dvanácti tisíci korunami, a to ještě před okamžikem, než se Peter Duhan stal generálním ředitelem. Duhanovi se nezdá ani samotný argument o osobě blízké, protože její zaměstnávání, jak tvrdí, se vztahuje pouze na členy Rady Českého rozhlasu. Pro generálního ředitele ČRo a České televize se toto pravidlo neuplatní, dodal.

MMF24

Server DigiZone.cz bude zítřejší mimořádné zasedání Rady ČRo sledovat od 14 hodin formou on-line reportáže.

Tiskové Prohlášení GŘ ČRo by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).