Hlavní navigace

Satelitní platformy CS Link a Skylink budou spolupracovat

27. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
27. 8. 2009

Odvěcí rivalové, satelitní platformy CS Link a Skylink, se rozhodli, že budou vzájemně spolupracovat. Zájem na tom má jak společnost Media Vision (CS Link), tak i TradeTec (Skylink). Spolupráce se bude týkat přebírání některých kanálů. CS Link poskytne vybrané programy Skylinku a naopak. Tento krok tak výrazně ulehčí oběma platformám a budou se tak moc vzájemně dělit o náklady na distribuci.

V minulosti nebyla zvláště ze strany CS Linku příliš ochota se dohodnout. Svědčí o tom např. skutečnost, že v platformách je dvakrát vysílána např. televize JOJ, přičemž každá ze společnosti si tzv. uplinkuje kanál sama. To je také případ TV Nova ve vysokém rozlišení. Jde o historickou dohodu, kterou se nám podařilo s panem Glisníkem (výkonný ředitel společnosti TradeTec, zástupce Skylinku, pozn. red.) udělat. V tuto chvíli by však ještě nechtěl konkretizovat, o které kanály půjde, uvedl Daniel Klička, výkonný ředitel firmy Media Vision, s tím, že krok už se bude týkat podzimních novinek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).