Teď jsme se v diskuzi dostali trošku jinam. Já sice mohu věřit tomu, že stejně vypadající konzerva z Billy se stejným obsahem (dle štítku), je obsahově maličko jiná, než ta z Makra, ale pořád to nic neřeší.
Za prvé - zrovna u soukromníčka s prodejnou potravin (o kterých tu byla původně řeč, že díky supermarketům zajdou) u nás na Žižkově jsou ty samé věci (a to doslova), co v Makru, vždy zhruba 2x tak drahé. Takže nákupem u tohoto soukromníčka akorát prodělám (a pomohu mu přežít), věci kupuji úplně ty samé (ty samé fazole, tuňáci, nanuky, saláty apod.)
Za druhé - i když Billa asi v Makru nenakupuje, jak můžete vědět, že ta jejich konzerva není ještě horší než ta z Makra? Jen proto, že je dražší?
Kdyby šlo jednoznačně říct "čím dražší, tím kvalitnější", tak není co řešit. Bohužel dnes se opravdu velmi snadno může stát, že koupím dražší výrobek s vidinou, že bude kvalitnější, a obchodník si akorát víc namastil kapsu a já nekoupím nic extra. Viz nedávný průzkum ohledně nebio "biomasa".
Díky za tip se Seinhauserem, zkusím od něj něco sehnat. Uzeniny kupujeme na chalupě, tam je soukromý řezník a přestože (teda spíš právě proto) není nejlevnější, má uzeniny výborné.