Hlavní navigace

Názor k článku Regulace podle NIS2: NÚKIB se zjednodušeným návrhem kyberbezpečnostního zákona pokouší u legislativní rady o reparát od lp - Stále zůstává velká nejistota, které organizace spadnou pod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2024 11:05

    lp

    Stále zůstává velká nejistota, které organizace spadnou pod regulaci.
    Základní škola s více než 50 zaměstnanci - je v odvětví vzdělávání, splňuje podmínku středního či velkého podniku. Ale je základní škola významná pro zabezpečení důležitých společenských činností? Lokálně ano, ale z pohledu ZoKB? To nejspíše určí NÚKIB buď vyhláškou (§4, odst 2) nebo rozhodnutím úředníka (§3).

    Je provozování eshopu digitální službou? Pojem digitální služba je definován v současném zákonu o kybernetické bezpečnosti, v novele ne. Použije NÚKIB definici digitální služby ze současného zákona, ze zákona o právu na digitální služby nebo pojetí digitální služby z NIS2?

    Výrobní průmysl - kdo pod tento pojem spadá? Určí se to na základě předmětu podnikání v obchodním rejstříku? Kdo určí, které předměty podnikání ano, a které ne - úředník NÚKIBu? Patří pod výrobní průmysl např. i zemědělská a lesní výroba?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).