Hlavní navigace

Ředitel Primy potvrdil, že do Eura chce v Brně digitální televizi

14. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
14. 3. 2008

DOPLNĚNO Nový ředitel Primy Marek Singer potvrdil deníku MF Dnes, že si přeje, aby tato televize odstartovala ještě před Eurem 2008 v Brně digitálně. Digitální vysílání budeme chtít v okolí Brna spustit ještě před zahájením Eura, konstatoval Singer. Prima by odstartovala v druhém největším českém městě v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG). Komerční dvojku do této sítě pevně umísťuje nový Technický plán přechodu (TPP), který bude koncem měsíce projednávat vláda. V Brně by vysílala Prima na kanálu 59.

K TÉMATU: CDG se připravuje na start vysílání v Brně a Ostravě

MMF24

Plán společnosti CDG na vysílání v Brně však není žádnou novinkou. Již v lednu serveru DigiZone.cz prozradil ředitel Óčka Jiří Balvín, že tato firma chystá expanzi také do Ostravy. Mj. řekl, že již má nakoupenou techniku pro vysílání v obou lokalitách a může ji tu testovat. Později tuto skutečnost potvrdil i předseda představenstva CDG Leoš Pohl. Připravujeme se na to, abychom byli schopni spustit vysílání v nových lokalitách. Čekáme ale ještě na TPP a na to, za se k němu přihlásí Nova a Prima, prohlásil pro server DigiZone.cz koncem ledna Pohl.

Zatímco diváci na Brněnsku se na Primu v DVB-T mohou těšit, lidé z Ostravska mají zatím smůlu. V Ostravě se nám nepodařilo získat volný zkoordinovaný kmitočet, řekl dnes serveru DigiZone.cz mluvčí Primy Ladislav Pavlík. Se zahájením vysílání multiplexu 3 tu TPP počítá až v dubnu 2011. Zemské digitální Primy se kromě Brna nedočkají zatím ani další regiony. O expanzi do jiných lokalit aktuálně neuvažujeme, doplnil Pavlík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).