Hlavní navigace

Rakouský nekódovaný hudební kanál Melodie Express míří na satelit Astra

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, bylo včera zahájeno zkušební vysílání plánovaného kanálu Melodie Express. Jak je z jeho webu patrné, bude se věnovat teleshoppingu.

Rakouský hudební kanál Melodie Express míří na satelit Astra. Vyplývá to z testovacího vysílání, které stanice včera zahájila na kapacitě telekomunikačního operátora ORS, dceřiné společnosti veřejnoprávní televize a rozhlasu ORF. Program není kódován a divák prozatím vidí pouze obrazovku s dominantním logem kanálu a mottem Musik & Natur, tedy Hudba & příroda. Stejný kmitočet budou využívat také chystané kanály Volks TV, RIC a Tele 5 Austria.

ČTĚTE TAKÉ: Na satelitu Astra odstartoval nový kanál věnovaný turismu v Itálii

ebf - tip - debata

O možné podobě programu si je možné udělat obrázek z jeho webových stránek, které fungují na adrese: http://www.melodie-express.tv. Jeho provozovatel tu formou e-shopu nabízí k prodeji alba německých i rakouských interpretů, a to od ceny 15 eur až do 50 eur. K dispozici je horká linka na dvou telefonních číslech. Každý z již uvedených států má tu svou. Program tak bude pravděpodobně fungovat na podobném principu, jako v minulosti například Top TV nebo nyní Harmonie TV.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11244/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).