Hlavní navigace

Primu opustí reportérka VIP Zpráv Tereza Jemelíková. Po sporu s šéfredaktorkou

5. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize se brání interpretaci, že se reportérka chtěla domluvit na dřívějším ukončení pracovního poměru a Prima jí to neumožnila

Po sporu s šéfredaktorkou zpravodajství FTV Primy Jitkou Obzinovou opouští VIP zprávy reportérka Tereza Jemelíková. Televize dnes vydala k jejímu odchodu oficiální vyjádření, v němž popírá interpretaci, že Jemelíková podala výpověď ústně Obzinové a chtěla se dohodnout na předčasném ukončení pracovního poměru bez dodržení celé výpovědní lhůty, což jí nebylo dovoleno a byla přeřazena na jinou práci.

K TÉMATU: Konec Jiřího Pomeje na Primě family nabral obrátky. Dostal vyhazov na hodinu

“V médiích uveřejněné informace, že Tereza Jemelíková ve středu 3. dubna ústně podala šéfredaktorce zpravodajství Jitce Obzinové výpověď, načež jí nebyla odsouhlasena dohoda o dřívějším ukončení pracovního poměru a byla převedena na jinou práci, jsou zkreslené,” uvedl vedoucí PR oddělení FTV Primy Václav Mazánek. "Realita je taková, že nic takového jako ústní výpověď neexistuje,” konstatuje. Jemelíková podle něj podala písemnou výpověď ve čtvrtek 4. dubna na personální oddělení FTV Primy, a to bez vědomí šéfredaktorky Jitky Obzinové.

ČTĚTE TAKÉ: „Potápěč“ Pomeje přilákal k VIP zprávám 835 tisíc diváků

EBF - tip - heslo konference

“Ve výpovědi Tereza Jemelíková správně sama uvádí, že její pracovní poměr skončí ke dni 30. 6. 2013. Pravdě neodpovídá ani tvrzení, že Tereza Jemelíková byla okamžitě převedena na jinou práci. Ve skutečnosti jí byl pouze vydán pokyn, aby v rámci své pracovní smlouvy vykonávala práci redaktorky přímo v redakci, nikoliv tzv. „v terénu“. Na pracovní pozici a zařazení Terezy Jemelíkové se tedy nic nemění,” dodává Mazánek.

Jemelíková podle televize zároveň s písemnou výpovědí 4. dubna předala personálnímu oddělení FTV Primy oznámení, že je v pracovní neschopnosti a tudíž nebude docházet do práce. Vyostřenou situaci mezi odcházející reportérkou a vedení zpravodajství Primy dokládá varování Václava Mazánka na konci oficiálního vyjádření: “Pokud zaměstnanec šíří o zaměstnavateli nepravdivé informace, porušuje zákoník práce.”

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).