Hlavní navigace

Názor k článku Pracovali jsme i na Štědrý den, ale stejně jsme za blbce. Vývojáři popisují pozadí vzniku systému přihlášek na střední školy od smartmark - Tenhle Vas mindset je presne ten duvod, proc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2024 6:19

    smartmark (neregistrovaný)

    Tenhle Vas mindset je presne ten duvod, proc je Cesko pozadu v inovacich, a proc tu vsechno trva strasne dlouho.
    Obzvlast statni sfera ma spoustu "zkusenych lidi", s Vasim mindsetem:
    - zvykli hledat chyby a ne posunout vesi dobredu k lepsimu;
    - dobre placenych kritiku, kteri umi rict duvody proc neco nejde, proc je potreba vic papiru, proc je potreba vic casu a penez.

    Neni treba zadat zakazku na vytvoreni zadavaci dokumentace pro zakazku na vytvoreni systemu s realistickym terminem spusteni 2028? Pak se budeme divit, ze studium dokumentace zabere stovky hodin, ktere si firmy naceni do nabudky, a hura, za desitky milionu tu mame aplikaci, ktere rozumi jen jedna firma, ktera si vytvori predrazene "lock-in" zakazky na dalsi desetileti.

    Perfect is the enemy of good.

    Hodnotme system a praci pana Krejciho az pote, co bude ukol hotov - a zaci budou prihlaseni.
    Zatim to vypada, ze kluci zvladnou posbirat informace od rodicu co potrebuji k matchovacimu algoritmu, a vse probehne mnohem hladceji, nez minula leta.

    Hateru, kteri umi o polnoci vyjmenovat 5 duvody proc je soucasny system spatny a deset duvodu, proce ten novy nebude lepsi, se vzdycky najde hafo. Obzvlast, kdyz muzou sedet na diskusi, protoze podali prihlaksu detem elektronicky a nemusi behat od jedne skoly k druhe.

    Drzim panu Krejcimu palce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).