Hlavní navigace

Názor k článku Pracovali jsme i na Štědrý den, ale stejně jsme za blbce. Vývojáři popisují pozadí vzniku systému přihlášek na střední školy od Mlocik97 - Sám mám skúsenosť s vývojom relatívne komplexného systému...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2024 11:56

    Mlocik97

    Sám mám skúsenosť s vývojom relatívne komplexného systému v situácii kde sme sa dozvedeli čo vlastne máme robiť až 2 mesiace po začiatku vývoja, a mesiac pred termínom kedy to malo ísť do produkcie. Takže si viem predstaviť ako to vyzeralo práve u vývoja DiPSy. A poviem to na rovinu. Pochybily úplne všetci až snáď práve na jeho syna, ktorý tú responzivitu ako tak zvládol. Ale inak to čo aktuálne je vytvorené je niečo hodné jedného prac. týždňa práce 2 programátorov. Takže tí vývojári to fakt zvorali. Na druhú stranu to doprznil i štát a ten termín bolo fakt nemožné splniť tak, aby ten softvér bol skutočne funkčný.

    Zas ale treba povedať že i napriek tomu že validácia je totálne nefunkčná, bezpečnosť nulová a dáva to náhodné chyby každú chvíľu, tak celkovo je to stále lepší prípad než pár iných systémov čo či už v CZ alebo SK vrámci štátnych zákazom mali (stále spomínam na paskvil pre colné na Slovensku).

    Takže skutočne toto doprznili všetky zúčastnené strany.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).