Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od A. S. Pergill - Jistěže nemá cenu počítat balistické dráhy všeho. Nicméně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2024 9:07

    A. S. Pergill

    Jistěže nemá cenu počítat balistické dráhy všeho. Nicméně stačí logická úvaha: Více skla na a v barácích = více skleněných střepin, létajících po jakémkoli výbuchu do okolí. A je úplně jedno, jestli bouchl plyn (až nám ekologové zavedou vodík, budou výbuchy jednak častější a jednak i razantnější), nebo terorista, nebo na dálku poslaná nálož (bomba, raketa, dělostřelecký granát, sebevražedný dron atd.).
    Prostě, hloupá statistika: Pokud bude sklo v tom, co bude po výbuchu lítat, zastoupeno minoritně, bude i malý počet jím způsobených zranění. Bude-li dominantním materiálem, bude dominovat i u těch zranění.
    A, MMCH, sklo je na rentgenu vidět hůř než třeba ta cihla a je špatně vidět i očima, když se pacientovi hrabete v ráně a snažíte se z ní vytahat cizí tělesa. Kus skla také, na rozdíl od kusu cihly, bude mít tendenci v těle putovat. To si ještě od státnice z chirurgie pamatuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).