Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od A. S. Pergill - Skleněné střepy mají vyšší ranivý efekt než třeba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2024 10:24

    A. S. Pergill

    Skleněné střepy mají vyšší ranivý efekt než třeba kusy cihel, omítky, betonu atd. A pokud jsou velké, mohou plachtit a doletět daleko dál než výše uvedené materiály.
    Naše vláda tvrdí, že jsme ve válce a pro Rusko jsme nepřátelská země. Kdyby se cokoli podělalo, jsou tu rakety středního doletu za pár minut. To by asi ani nestačilo na vyhlášení poplachu.
    Faktem je, že jsem měl možnost vidět ve Velké Británii historicky cenné vesnické domky s doškovými střechami, které jsou ovšem vysoce rizikové při požáru (hořící sláma lítá opravdu daleko) a mají to vyřešeno tím, že ty došky jsou pokryté drátěným pletivem, které by tomu létání celých došků zabránilo.
    Asi by nebyl problém něco podobného udělat i s těmi velkými skleněnými plochami. Ostatně, za války se skla v oknech přelepovala papírovou lepící páskou (můžete vidět v některých historických či dokumentárních filmech). Nebylo to stoprocentní, ale jakási pomoc to byla. Dnes ovšem nemáme ani tu a její "náhrady" na slunku za pár dní zkřehnou a rozpadnou se (ať žije pokrok!).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).