Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2024 12:38

    Pamětník

    Pokud by jedinec žil na svém opuštěném ostrově, uprostřed oceánu, opravdu by nebyl žádnými kvótami omezován. V rámci společenství samozřejmě nějaké mantinely existují, ale protože třeba v zemědělství jsou rozdílné pěstební podmínky dané už jen třeba geografickými poměry, i zde se kvóty snaží podmínky vzájemně přiblížit. To se dělá právě kvótami, dotacemi, celními rozdíly a pod.. Z hlediska některých členů společenství jsou opravdu některé kvóty omezujícími, jiné zachraňují před krachem.

    Jiné "zlo" se, podle ASP, dotýká i samotných majitelů pozemků, kteří jsou třeba omezováni i stavebními zákony, územními plány, které jsou pod tímto úhlem pohledu také destruktivní. Racionální na tom je to, že ve funkční společnosti musí existovat pravidla, která pochopitelně jedny ochrání a jiné omezí. Motorem společnosti nesmí být jen samotný zisk za každou cenu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).