Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od A. S. Pergill - Konkrétní jméno vám nedám. Byly útvary, kde to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2024 10:19

    A. S. Pergill

    Konkrétní jméno vám nedám. Byly útvary, kde to bylo lepší a opačné. Obecně byl lepší východní okruh (souhrou více faktorů), obecně byla lepší vojna u speciálních jednotek než u vševojskových.

    Nicméně jsem uvedl, že pokud obnovíme ZVS, bude mít naprosto odlišný charakter než za socialismu. Prostor (i ekonomický) na to je, protože USA budou tlačit členské státy NATO na ta 2% z HDP na obranu s tím, že někteří US politici se nechávají slyšet, že to není míněno jako absolutní hodnota, ale jako dolní hranice.
    Faktem je, že nějakou míru obranyschopnosti obyvatelstva (i civilního) bychom potřebovali jako sůl a vybudování / obnovení jejího materiálního zázemí rovněž. Lidé (prakticky všichni) musejí bezchybně reagovat v případě náletu (jedno, zda raketami, drony nebo letadly), musí vědět, jak jsou označeny kryty, měli by mít dovednosti z první pomoci i vyprošťování zasypaných lidí ze sutin atd.
    A ty kryty a další zajištění obyvatel bude třeba obnovit - vybudovat. Za války byl kryt v prakticky každém domě, i v našem, spočítaný tak, aby udržel případné zhroucení domu nad ním, se zásobami vody, potravin, prostředků k vykopání se, atd. Ještě v 60. letech byl např. pod nově postavenými školami kryt. Kryt, dokonce protiatomový, měla i tehdejší brněnská transfúzní stanice. všechny tyhle věci budou muset být, a funkční, protože se ženeme do velmi nejistých dob.
    Občané patřičného věku musí být připraveni jako mobilizovatelná rezerva.. Nebránil bych se ani tomu, co mají Švýcaři, tj. zbraň a uniformu doma a přednostní obrana širšího okolí bydliště.
    Taky je důležitý ještě jeden faktor,- naše připravenost odolat útoku a bránit se bude repelentem pro potenciálního útočníka (jako ostatně u těch Švýcarů).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).