Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od Pamětník - Víte vůbec, co je to ochranná známka? Registrována...

  • 2. 7. 2024 13:00

    Pamětník

    Víte vůbec, co je to ochranná známka? Registrována není jen v ČR, ale podle potřeby i v cizině a tak na nějakém jejím českém textu nezáleží. Pokud by se diskutované zboží jmenovalo podle vás "nic nebrání tomu, aby tam bylo uvedeno třeba "máslová pomazánka" nebo "náhražka rumu z domácích surovin", což ovšem opět nepřeložíte do angličtiny.", asi by to EU nevadilo, ale výrobci se přizpůsobili a chytře nahradili u nás zavedené názvy zkrácenými jmény, které už EU nevadí. Proč si myslíte, že nepřeložím "máslová pomazánka" nebo "náhražka rumu z domácích surovin" do angličtiny? Vy asi ne, ale zbytek světa pravděpodobně ano.

    Ta "zločinná" EU nezavedla, podle vás, esperanto, které by jistě hned od počátku zajistilo bezproblémové fungování celé EU a téměř veškeré evropské psané bohatství by se mohlo vyhodit do stoupy. To jsou ale nápady, hodné ASP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).