Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od A. S. Pergill - 1. Pokud zohledníte kupní sílu obyvatel, budou ty...

  • 2. 7. 2024 12:52

    A. S. Pergill

    1. Pokud zohledníte kupní sílu obyvatel, budou ty daně zase vypadat jinak.

    2. To, že jsou u nás daně "nehorázné" se nijak netluče s tím, že jsou státy, kde jsou na tom lidé ještě hůř. MMCH to Švédsko vždy fungovalo tak, že občan dostával za ty vysoké daně od státu vcelku rozsáhlý servis, a proto byly společností přijímány. To se tam změnilo v posledních 20 - 30 letech, a teď už ty daně pro významnou část občanů konfliktní jsou. Má to, pochopitelně, i své nevýhody, protože vysoké daně jsou demotivující k činnostem vytvářejícím příjmy. Pamatuji si, jak ještě za socíku prošla médii zpráva, že spisovatelce A. Lindgrenové vyměřili z honoráře za její poslední román daň ve výši snad 105 či 108 procent (přesné číslo si po těch létech nepamatuji, ale pointa byla, že to bylo přes sto)..

    3. Ano. chtělo by to obnovit odvody a nějakou formu ZVS, a to u všech "genderů". V bombardovaném městě bude méně obětí i škod, pokud jeho obyvatelé (civilové) předtím projdou nějakou rozumnou formou vojenského výcviku. S tímhle opravdu nemám problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).