Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od Pamětník - O finanční výhodnosti členství v EU můžete napsat...

  • 1. 7. 2024 14:47

    Pamětník

    O finanční výhodnosti členství v EU můžete napsat jen to, co vám někdo negativisticky nakukal. Aby hospodaření s dotacemi mělo účel, musí se dodržovat jistá pravidla, jako třeba omezení ploch vinic v EU. Pokud se ale díváte na náklady na získání peněz z EU pohledem plátce koncesionářských poplatků složenkou na poště, nedivím se, že máte takový dojem.

    Pokud chtěl Ir něco říci světu a měla tomu rozumět Evropa, použil pochopitelně angličtinu, ale mohl i němčinu, či francouzštinu. Ani Irsko, ani Česko, o své jazyky v EU nepřišly, tak se zdá lživým jen vaše zbytečné rozhořčení.

    Je běžné, že se mají věci nazývat pravými jmény, zejména chráněné názvy a technologie, protože bolševik zavedl náhražku másla pod názvem Pomazánkové máslo, kam mnozí výrobci cpali i rostlinné tuky, bylo nutné, v rámci EU, označit tento výrobek správným názvem, aby občané EU nebyli klamáni. Stejně Tuzemský rum, vyráběný z brambor, neměl nic společného s cukrovou třtinou a tak opět bylo nutné matoucí název nahradit a pro zjednodušení u českého občana se tam ta tuzemskost ještě ponechala. Název Tuzemák jistě občany EU nezmate a tak v tom souvislost s nepoužitou cukrovou třtinou nevidí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).