Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od A. S. Pergill - Ano, je i v tom Švýcarsku. A mezinárodní...

  • 1. 7. 2024 13:44

    A. S. Pergill

    Ano, je i v tom Švýcarsku. A mezinárodní srovnání jsou trochu ošidná.

    Ano, ovšem rozhodovali po jednoznačně desinformační kampani, v níž nebyly presentovány výhody a nevýhody členství a dokonce ani nebyly popsány rozdíly mezi EHS a EU.
    Finančně to možná vychází, ale pokud nějak monetizujete zátěž členstvím, je už situace dost odlišná. Krach některých podniků, různá omezení v zemědělství (i např. to, že bez svolení EU nesmíme rozšiřovat nebo zřizovat nové vinice), musel byste od toho, co dostáváme, odečíst peníze na povinnou spoluúčast na projektech financovaných z EU (a některé možná odečíst komplet pro nulový přínos z nich). A ani náklady na získání peněz z EU nejsou malé a musely by se od těch peněz odečíst. Když se to udělá (a zohlední ještě další nejmenované nevýhody), jsme v mínusu dost dlouho.
    K tomu jazyku: Mě primárně zarazila lživost toho klipu, ale když už jsme u toho, dovolím si připomenout nejméně dvě věci: Pomazánkové máslo a Tuzemský rum.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).