Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od Danny - Minidisk byl uveden v roce 1991, prvni MP3...

  • 27. 6. 2024 17:00

    Danny

    Minidisk byl uveden v roce 1991, prvni MP3 prehravac v roce 1997. Samotny MP3 standard jako norma vysel az v roce 1993. Tedy jste se s temi minidisky zrovna moc netrefil (nebo vam cini problemy prace s casovou osou) ;-)

    DAB resi stejne problemy jako DVB - tedy omezene moznosti spektra a (ne)moznost distribuce vetsiho mnozstvi stanic. Aneb ve FM je proste... plno. Kdyz se z AM prechazelo k FM, byl to jeden motivu - ono na AM bylo jeste tesneji. DAB je proste evoluce, nic vic za tim neni potreba hledat.

    Internet muze jednosmerne vysilani nekdy nahradit, ale zdaleka tomu tak neni vzdy a za vsech okolnosti. A na to, aby prenos signalu fungoval musite mit spolehlive obousmerne spojeni mezi zdrojovym serverem a klientem. Coz ve meste problem obvykle nebyva, ale na odlehlejsich mistech to i s datovym pokrytim zadna slava take neni. A to nejen v Cesku, kde se na spolehlivosti datoveho pripojeni mnohdy podepisuji neprilis vhodne technologie - typicky volna (bezlicencni) pasma uzivana dost na krev, kde se sireni signalu rapidne zhorsi treba za husteho deste a to tak, ze neprojde paket zadnym smerem... :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).