Hlavní navigace

Názor k článku Pirátům se nelíbí, že by se televizní poplatky měly týkat také internetu od Danny - Piratum se nelibi... ehm... zda se, ze partaj...

  • 27. 6. 2024 7:20

    Danny

    Piratum se nelibi... ehm... zda se, ze partaj po poslednim volebnim debaklu zoufale hleda temata, kterak by se nejakemu spektru volicu necim zalibila. Akorat si ten pytel blech neprecetl ani soucasne zneni zakona o CT. Obsah "na internetu" je tam uz davno zakotveny (pro rypaly § 3, odst. 1, pismena k, l, m... a neprimo defacto i odst. 3), s takovou drobnou malickosti - konzument toho obsahu za toto dnes platit nemusi. Ale zadarmo to take neni.

    Chytraku, co vam rekne ze televizor "nepotrebuje" se najde spousta, zrovna v radach Piratu jich asi nebude malo. Ale bez skrupuli si to pusti pres ten internet z tabletu ci pocitace, co bud vlastni, nebo z jineho pravniho titulu uzivaji ;-) Uvidime, zda-li se tu ozve jeden Pirat, co do tehle definice uzivatele z jineho pravniho titulu zapada... :-)

    Je to smutne. Zrovna u "internetove" partaje, co se tvari jak lpi na ferovem financovani verejnych instituci a moderni technologie obecne pry podporuje by clovek podobne tak trosku nahnedle vykriky necekal, zvlast v dobe kdy se chovani tech koncovych divaku precijen meni - a kdy ten obsah dostupny i pres internet dava stale vetsi smysl. Nebo snad uzivatele tradicnich televiznich pristroju maji dotovat obsah na internetu tem, co "vycurane" koncesionarsky poplatek v hodnote dnes asi tri piv mesicne platit z nejakych pseudoduvodu odmitaji?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).