Hlavní navigace

Pět radních vyjelo na zkušenou do Číny

10. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
10. 7. 2006

Exotický začátek července čekal na pět členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Předseda Václav Žák a jeho spolupracovníci Petr Pospíchal, Irena Ondrová, Daniel Novák a Eva Kantůrková se vydali do Číny. Náplní jejich mise mělo být zjištění, jak fungují čínské úřady regulující televizní a rozhlasové vysílání, radní měli konkrétně ve třech regionech nelidnatější země světa prozkoumat činnost tamějších vysilatelů. Informaci přinesl dnešní deník Blesk, který odhaduje, že devítidenní cesta přišla daňové poplatníky zhruba na milion korun. Vychází přitom z cenových odhadů podobné stáže z dílny Poslanecké sněmovny. Akci přiblížil deníku radní Jiří Šenkýř, který se mise neúčastnil, ale je plný očekávání: Sami jsme zvědaví, s čím přijedou. Jde o region zcela odlišný od toho našeho.

ebf - tip - debata

Cestu měla podle Jiřího Šenkýře připravit spisovatelka a členka RRTV Eva Kantůrková. Byla tam na nějaké akci spisovatelů a dostala pozvání, řekl Blesku Šenkýř. Kolem financování mise jsou zatím otazníky. Něco platila čínská strana. Přesně ale nevím, kdo kolik dal, uvedl Šenkýř. Předseda RRTV na stejnou otázku položenou telefonicky deníku odvětil: Neslyším vás, haló? Jsem v Šanghaji, zavolejte v pondělí.

Zjišťuje podrobnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).