Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Parabola: Radiokomunikace vyměnily antény multiplexu A v Praze od Petr Spina - ..Nova již kupodivu na satelitu po 12-ti letech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2006 8:55

    x22 (neregistrovaný)
    Nebuďte naivní, snad si nemyslíte, že nějaká RRTV může zajistit, aby kdejaká podřadná stanice pokrývala i zapadlé vesničky našich hor.:) To záleží zejména na těch samotných stanicích, do takových věcí jim celkem nemá RRTV ani ČTÚ co kecat! Samozřejmě, pokud jsou kmitočty.:)
  • 6. 2. 2006 9:13

    Karel Kubík (neregistrovaný)
    Za necelých 700 měsíčně to je dárek pro ty, co už platí.A co ostatní ?,kterým stačí celoplošné programy
  • 6. 2. 2006 10:51

    pes (neregistrovaný)
    RRTV přece přiděluje licence k vysílání a má i pravomoc v podmínkách licencí definovat nejen způsob šíření, ale také vysílací výkony a plošné územní pokrytí.Ovšem,co není přesně nadefinováno, záleží na vůli a ochotě vlastníků licencí udělat i něco pro diváka navíc.A satelitní vysílání Novy v rámci paketu Czech-link záleží jen na požádání o licenci na satelitní vysílání a na obchodní dohodě.TV Nova však pro diváka v tomto směru neudělala vůbec nic a zřejmě krom vysílání v rámci placených kabelových televizí už ani nic neudělá.
    A národ pak ještě zvolí za poslance EP osobu,která za touto stagnací stojí a to přestože nás daňové poplatníky jednání tohoto pána stálo už hezkých pár miliard.
  • 6. 2. 2006 12:15

    Marek.. (neregistrovaný)
    Vsechny ostatni kanaly CT1, CT2, CT Sport, CT24, TV Prima atd.. jsou na satelitu zadarmiko v kodovanem paketu czechlink. To ze se Nova usadila v predrazenem paketu UPC na jine druzici se me prakticky nijak nedotkne.
  • 6. 2. 2006 0:05

    Miroslav Pulchart
    Všichni,kteří si na tomto serveru stěžují na nekvalitní příjem a poruchy při příjmu muxu A(a v minulém měsíci jsem k vám patřil i já)bych chtěl vzkázat toto :
    1.Dálkový příjem DVB-T mux A,vysílač Cukrák je možný v poměrně velké vzdálenosti od Prahy- je třeba mít kvalitní anténu (nejlépe na střeše-tímto nemyslím levná polská síta,ale např.x-color), osazený anténní předzesilovač-když širokopásmový tak s nízkým šum.číslem max.1,5dB,zesilovač ke krytí ztrát v rozvodech a set-top-box.
    2.velice důležitá je kvalita všech spojů-nejlépe F-konektory a jejich ochrana proti vzdušné vlhkosti-například izolační páskou
    3.Po splnění těchto podmínek jsem se dostal na velmi dobrou úroveň a kvalitu příjmu-i když jsem po skončení experimentálního vysílání skončil na úrovni nekoukatelného příjmu s úrovní signálu 60% a silně kolísavou kvalitou 40-60%(polské síto s předzesilovačem na střeše).Podotýkám,že po výměně antény za 61prvkovou X-colorku bez předzesilovače a zesilovače je úroveň signálu DVB-T 40% a kvalita 0-3%.Teprve po provedení výše uvedených úprav se mohu koukat i na Novu v kvalitě o které se mi v případě příjmu analogu(Cukrák 2K)ani nazdálo.
    Radiokomunikace jsou první společností,která skutečně začala (i navzdory různým tlakům lobistických skupin) experiment,který nejen že dotáhla do řádného vysílání,ale zároveň se snaží i neustále rozšiřovat (Brno,Ostrava) a zlepšovat kvalitu vysílání(výměna 5let staré technologie v Praze).Zkuste se zamyslet a v první řadě prověřte zda-li problémy s příjmem nejsou na vaší straně - bohužel,dokud nebude celoplošné pokrytí platí: čím kvalitnější vysílací technologie,tím i vyšší nároky na stranu příjímací(zjm.fyzikální zákony zde fungují 100%).
    Já osobně za přístup k rozšiřování vysílání DVB-T Radiokomunikacím D Ě K U J I a prosím je V Y D R Ž T E !!!Když už nikdo nedonutil za 12let Novu k vysílání na satelitu nebo k zajištění kvalitního pokrytí signálem zejména pohraničních oblastech nebo mimo velká města (že RRTV!!) je DVB-T skutečný pokrok a to hlavně směrem k divákovi.A jestli MPEG-2,MPEG-4 nebo HDTV-toto rozhodnutí padne stejně v EU-v českém parlamentu by o tom stejně jen 10let diskutovali- a výsledek - v každé rodině 1 TV a 3 příjmače na 3 muxy.Zatím díky alespoň za MPEG-2 a to myslím upřímně-i když tenhle výraz už S.G. totálně zprofanoval.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).