Hlavní navigace

Názor k článku Začíná olympiáda v Paříži. Uvidíte ji na ČT sport, Eurosportu a v aplikaci Max od TicToc - Francouzi zahajenim prepsali dejiny live prenosu. Bylo to...

  • 27. 7. 2024 11:31

    TicToc

    Francouzi zahajenim prepsali dejiny live prenosu. Bylo to epicky, famozni, nezapomenutelny. Konecne se dalo zahajeni sledovat od zacatku do konce, porad se neco delo. Sledovat vystoupeni na par m2 stadionu proste vzdycky zacalo po chvili nudit. Rozsirit to na nekolik km2 po pulce obrovsky metropole je uplne novej level, kterej musi chvalit snad kazdej bez ohledu na vkus. Kdyz se ti stridaji nastupy vyprav na lodich, vystoupeni svetovych hvezd, do toho ti skace assassins creed po strechach Parize nebo jede na elektronickym koni po Seine, na moste se vznaseji akrobati na tycich vyssi nez budovy, poznavas kulturu Francie a jeji pamatky, vidis jak si to uziva cely mesto, vsichni jakoby jsou soucasti vseho deni a pak prijde kontrast, kdy se predava ohen kolem nejslavnejsich pamatek, kde je naopak vylidneno, coz nikdy nezazijes ani v noci, a vse je zakonceny vznesenim balonu s olympijskym ohnem, ktery se bude vznaset nad Parizi, a svetelnou show na Eiffelovce, je to presne ta moderni, dynamicka a soucasna tv show s neskutecnou atmosferou, ktera bavi kazdyho. Obrovskej respekt za zvladnuti tohohle kolosu. Obcasny chyby se v tomhle meritku fakt snadno odpousteji. Je jasny, ze tohle bude hodne tezky prekonat a ze uz se nikdo nezakope nudnym zahajenim na omezenym prostoru stadionu.

    Kdyz clovek procital reakce na cz diskuzich, byl obcas v uzasu, jak se prumernej ceskej knedlik neposunul. Pro nektery to bylo moc velkolepy a radsi by tradicni nudu na stadionu, aniz by si uvedomovali, ze stadionovy zahajeni prave skoncilo jako historickej relikt. Casty bylo taky kritizovani naseho obleceni. Ale to uz asi nikoho neprekvapi, ze prumernej Cech znamej absolutni absenci vkusu bude vsechno novy, kreativni a v zahranici chvaleny kritizovat. No a nejvic jsem se pobavil jak vetsina hodiny resila, ze si cesky lode nikdo nevsiml, protoze skoncilo pismeno C. Mel jsem za to, ze i posledni vesnickej vidlak vi, jak se rekne Cesko francouzsky a ze bude u uplne jinyho pismene. Dukaz toho, ze ten posun prvniho ciziho jazyka do 1. tridy a druhyho jazyka do 6. tridy potrebujem snad nejvic ze vseho. Ten svet se nam jinak s nasim konzervatismem a nulovou znalosti jazyku totiz bude o to vic vzdalovat.

    Gratulace Parizi a hodne stesti sportovcum.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).