Hlavní navigace

Nový digitální multiplex v Nitře nebude určen pro komerční provoz

5. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
5. 1. 2011

Digitální terestrické vysílání ve slovenské Nitře, které by mělo v dohledné době začít na 54. kanálu výkonem 4 kW z lokality Klokočina, nebude sloužit pro komerční účely. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel Branislav Kašuba ze společnosti AVIS, s.r.o., která si žádost o povolení vysílat podala. Zatím tak vůbec není jasné, co se v multiplexu objeví.

ČTĚTE TAKÉ: TV Sen se stala první lokální digitální televizí na Slovensku

Půjde o technologické zkoušky. Vysílání nebude určeno pro komerční provoz. Do multiplexu zařadíme buď nějakou regionální televizi nebo promo, uvedl Kašuba. Důležitý podle něho v tomto případě nebude obsah, ale právě výsledky testů, které mají napomoci firmě v dalších plánech. Povolení nabylo platnosti od 21. prosince 2010 a společnost AVIS může dočasný multiplex provozovat až do konce roku 2011. Vysílací anténa by měla být umístěna ve výšce 35 metrů nad terénem s vertikální polarizací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).