Hlavní navigace

Novinka v polském DVB-T na Jesenicku: Kanál TVP Polonia

10. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 12. 2011

polském digitálním multiplexu 3 se dnes objevila další digitální stanice. Novinkou se stala nečekaně TVP Polonia, která je určena pro Poláky žijící v zahraničí. Program doposud vysílal nekódovaně pouze prostřednictvím satelitu. Zařazení do tohoto multiplexu je nečekané, protože nebylo předem avizováno. V současné době je tedy v polské síti 3 šířeno sedm programů.

MMF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Změny v DVB-T na Ostravsku: Konec polské sítě 3 z Wisły, start multiplexu 1

Dosah multiplexu 3 z Polska na české území je ale velice omezený. Zachytí ho s největší pravděpodobností pouze někteří diváci na Jesenicku. Právě nedaleko odtud, z lokality Opole – Chrzelice, tato síť vysílá. Výkon je však pouhých 2,5 kW. Signál je odtud šířen na 43. kanálu. Například diváci na Ostravsku s ním už počítat rozhodně nemohou. Z nedalekého polského města Rybnik je odtud šířen ještě v analogu komerční Polsat. Tamní multiplex 3 tedy v tuto chvíli obsahu stanice TVP 1, TVP 2, TVP Info (region 1), TVP Info (region 2), TVP Kultura, TVP Historia a nově i TVP Polonia. Pro přenos signálu je použit kompresní standard MPEG-4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).