Hlavní navigace

Nova spustí svůj portál 5. května na adrese www.tn.cz

22. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
22. 4. 2008

DOPLNĚNO Start vlastního portálu televize Nova, o kterém se v kuloárech mluví již dlouho, je už doslova na spadnutí. Podle počáteční informace, kterou dnes přinesl server iHNed.cz, měl odstartovat již v řádu dnů. Hodinu před polednem pak tuto skutečnost upřesnil Týden.cz, podle kterého má portál odstartovat 5. května. Server DigiZone.cz si informaci ověřil u svého zdroje a datum je stanoveno skutečně na první pondělí pátého měsíce letošního roku. A jaký „novácký“ portál vlastně bude? Měl by být vázaný hodně na Televizní noviny a bude obsahovat řadu videí, ale i článků. Dá se říci, že půjde o bulvárnější variantu serveru iDNES. Bude zaměřený také na zábavu, prozradil zaměstnanec Novy, který si nepřál být jmenován.

Jak dále uvádí Týden.cz, obsah portálu Novy bude připravovat přibližně šedesát redaktorů, kteří mají zázemí v novém zpravodajském centru na Barrandově. Zajímavostí také je, že by neměl fungovat pod doménou Nova.cz. Obávají se kroku komerční televizní dvojky velké internetové servery? Ne. Majitel české internetové jedničky Seznamu, Ivo Lukačovič, iHNed.cz řekl, že „nováckému“ portálu odhaduje sto až sto padesát tisíc reálných uživatelů denně, což by byl oproti nim pouze zlomek, přesně jedna dvacetina.

Českou televizi ke konci loňského roku opustil ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal, který by měl být jmenován do funkce šéfredaktora internetového zpravodajského portálu. Zdeněk Šámal bude pro TV Nova významnou posilou. Vybral jsem si ho po zralé úvaze pro jeho bohaté zkušenosti nejen z televizní branže, ale především pro jeho manažerské schopnosti, které prokázal například při rozjezdu kanálu TA 3 nebo ČT 24. Internet bude naším hlavním tématem v roce 2008, prohlásil v říjnu 2007 ředitel zpravodajství a publicistiky televize Nova Martin Ondráček.

EBF - tip - heslo konference

AKTUALIZOVÁNO 17:41 – Nový internetový portál televize Nova se bude jmenovat tn.cz. Na Fóru Hospodářských novin to dnes řekl její generální řediteál Petr Dvořák a zároveň dodal, že do projektu už bylo vloženo několik desítek milionů korun.

INTERNETOVÉ AKTIVITY NOVY:
Ovládne televize Nova sjednocené portály Atlas.cz a Centrum.cz?
Ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal odejde na Novu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).