Hlavní navigace

Nova Sport už hledá náhradu za Premier League. Že by Gambrinus liga?

13. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 1. 2010

Místo přenosů anglické fotbalové Premier League by se na kabelovém a satelitním programu Nova Sport mohla v příští sezóně objevovat tuzemská nejvyšší fotbalová soutěž, Gambrinus liga. Připouští to ředitel Novy Sport Marek Kindernay, podle něhož není jisté, zda se televizi podaří opět získat práva pro Premier League, jež pro Českou republiku a další tři středoevropské země vykoupil majitel satelitní služby Digi TV.

K TÉMATU: Jak to bude s přenosy Premier League v Česku? Práva vykoupil majitel Digi TV

Ta jednání jsou otevřená, nic není hotového. Nicméně připouštím, že jako jedna z alternativ by pro nás v případě, že o anglickou ligu přijdeme, přicházela do úvahy česká Gambrinus liga, řekl Kindernay Hospodářským novinám. Pro server DigiZone.cz šéf Novy Sport včera uvedl, že jednání o právech na Premier League sice komplikuje jejich vysoká cena, jasno o tom, zda je televize získá i pro další sezónu, by ale mělo být až na jaře.

EBF - tip - heslo konference

Pokud by Nova Sport přišla o Premier League, což je jeden z jejích hlavních programových taháků, musela by v nabídce za práva domácí Gambrinus ligy přeplatit Českou televizi, která tuto soutěž vysílá na svém sportovním kanálu ČT 4. Jenže podle šéfredaktora sportu ČT Otakara Černého má agentura STES, která s právy na Gambrinus ligu obchoduje, zájem na spolupráci s veřejnoprávní televizí.

Hospodářské noviny s odvoláním na několik důvěryhodných zdrojů uvedly, že šéf Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek by chtěl cenu vysílacích práv za jeden ročník Gambrinus ligy zvýšit z loňských 40 na rovných 100 milionů korun. Taková částka by ale nebyla akceptovatelná jak pro ČT, tak pro Novu Sport. Navíc ČT má na vysílání Gambrinus ligy opci pro celý letošní rok, takže na Novu Sport by se tato soutěž mohla přestěhovat nejdřív v příštím roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).