Hlavní navigace

Názor k článku Na mince a bankovky budeme jednou pohlížet se stejným úšklebkem jako na mušle a korálky od petrph - No, pokud víte jak to chodí v Alze,...

  • 23. 6. 2024 20:11

    petrph

    No, pokud víte jak to chodí v Alze, tam celá ta objednávka probíhá v korunách, a až na konci když zvolíte platbu bitcoinem, tak se provede okamžitý přepočet z koruny do bitcoinu dle aktuálního kurzu na bitcoin burzách a tento počet se pak převede z nakupujícího na Alzu
    Ten důvod doufám chápete, ani Alza nemůže použít bitcoiny pro zaplacení toho zboží přímo svým dodavatelům, ale musí je taky zpátky prodat na bitcoin burze za fiat měnu. Ve stejném, nebo lepším kurzu, aby na tom neprodělala.

    Čili, z toho pohledu to je to co popisuju výš, je to investiční komodita, kterou takto - přes burzu můžete prodat a těmi strženými penězi se pak zaplatí.
    Dokonce, abych dal jednodušší příklad, v některých lepších podnicích , pokud člověk nemá na útratu, tak se může zkusit dohodnout s číšníkem, že mu místo peněz dá hodinky. A záleží na tom číšníkovi, jestli to příjme. :))))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).