Hlavní navigace

Multiplex 4 bude na Slovensku pravděpodobně placený, ale ne v DVB-T2

23. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Towercom by mohl zavést na Slovensku podobný model, který je už delší dobu praxí v sousedním Maďarsku, kdy je část nabídky šířena volně a část jako placená televize.

Telekomunikační operátor Towercom využije na Slovensku pro chystaný čtvrtý zemský multiplex s největší pravděpodobností model placené televize. Vyplývá to z vyjádření tiskového mluvčího společnosti Michala Šurana pro server DigiZone.cz. Aktuálně zvažujeme několik obchodních modelů fungování dalších multiplexů, technicky jsme připraveni i na poskytování placené nabídky jako doplněk k neplacené nabídce existujících multiplexů, uvedl Šuran.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

K TÉMATU: Slovenský Towercom získal 12 oprávnění pro 4. multiplex, který má vysílat v DVB-T2

Dlouhodobě se předpokládalo, že Towercom využije na Slovensku v multiplexu 4 standard DVB-T2, tedy šíření takzvané druhé generace zemského digitálního vysílání. Po udělení oprávnění Telekomunikačním úřadem Slovenské republiky (TÚ SR) ale vypadá vše jinak. Součástí technické specifikace je modulace 64-QAM a nikoliv 256-QAM, jak je obvykle právě u DVB-T2. Šuran však podrobnosti uvést nechtěl. O nabídce budeme diváky včas informovat, konstatoval mluvčí.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).