Hlavní navigace

Názory k článku Microsoft to s Windows Phone vzdal moc brzy, velmi špatné zprávy pro Intel, Alan Wake vyždíme váš hardware

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 10. 2023 11:11

    brk

    Konec Windows Phone mi taky moc nedával smysl. Rozjezd byl velmi vlažný, než si uživatelé všimli, že Windows Phone != Windows Mobile. Ke konci jsem už měl kolem sebe ale relativně dost známých, kteří ty telefony měli, byli spokojení a šířili kolem sebe pozitivní vlnu. Chtěli u toho zůstat, ale Microsoft to utnul.

  • 28. 10. 2023 13:11

    Martin P.

    Marketingový kouř okolo ARMu opět v plných obrátkách. Prodeje HW stále nic moc. šermování spotřebou je buzzword . ARM, ARM a zase ARM... ...ideálně doplněné obrazem freelancera který díky super stroji může střihat nový 8K trhák na točený mobilem kdesi v kavárně na baterky.

    Jednak ARMy nejsou úplně všechny stejné instrukční sadou a pak ona výkonnost Apple Mx už několikrát byla prokázána jen v konkrétních úlohách . Jiná kde to tak slavné není obzvláště pokud to je za prémiovou cenu. Trochu i to připomíná běsnění okolo qwerty smarphonů... ...kdy to "všichni" chtějí . Do momentu než to mají zaplatit.

    Tohle totiž vypadá jen na B2B hrátky, kde by to mohlo přinést potencionální úpor výrobci. Jenže pozor na kapacity Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.
    A odstranění konkurence ve formě staré techniky , zpětnou nekompatibilitou. Případně další pokus se dostat mezi hráče jako AMD a Intel. Protože Chromebooky nenaplnily očekávání. Malé tablety omezují prodej smartphonů. Velké drahé tablety se nedokáží se stále dostat pořádně mezi kancelářské stroje.
    Tak proč nezkusit ARM PC , reklama o všespásné výkonosti ARMu v podání Apple bude snad působit i na jiné výrobky.

    V koncovém segmentu, ale na opravdu výkonné ARM stroje, s velkou výdrží. A to hlavní , nízkou cenou zapomeňte. Není důvod aby to stálo od seriózních výrobců méně. Pokud někdo teď nemá na Surface nebo Macbook s ARMem . Není důvod aby kvalitní stroje s Snapdragon , nebo nVidia ARM stály méně.

    Spíš tohle bude trh jen dále drobit.

  • 27. 10. 2023 20:11

    Fantux

    Jeden čas jsem byl krok od plné microsoftizace, měl jsem na windows tři počítače vlastní a dva v práci, logicky jsem plánoval že příští mobil bude windows phone... Kolega windows phone měl a pochvaloval si provázanost, místo dalšího notebooku bych asi koupil Surface... A v té době zařízli windows phone, takže jsem další pc kupoval od Dell. Možná je to tak i lepší, aspoň nemají další páku jak nutit účet u Microsoftu.

    27. 10. 2023, 20:12 editováno autorem komentáře

  • 27. 10. 2023 13:00

    Ondra z Měcholup

    Na to přišel brzo, že Windows Phone hodili přes palubu předčasně. Ještě by mě zajímalo, kdy tenhle pán přijde na to, že asi neměli zaříznout TMG (a to ještě před koncem obvyklé podpory 5+5, tedy ona papírově trvala, ale od určitého data bez aktualizací definic), zvlášť, když to byl produkt, který v té době neměl plnohodnotný substitut a naopak se očekávala další verze s novými funkcemi (třeba IPv6). Hlavně, že Microsoft svůj hlavní business vsadil na Azure, který je designově zastaralý, další rozvoj má svázané ruce zpětnou kompatibilitou a čím větší řešení se tam buduje, tím víc kompromisů zákazníka čeká. O tom, na jaký čurbes na infrastruktuře se tam prakticky denně naráží, ani nemluvím. Ale když jsou za takový suboptimální bastl zákazníci ochotní platit... a o to asi jde.

  • 29. 10. 2023 15:33

    ROOOO

    Windows Phone bylo uděláno plus mínus jako použitelná platforma, HW v pohodě, rychlé, čisté, byl jsem spokojen. Nicméně to bylo v době, kdy třeba já prakticky nepotřeboval aplikace, používal jsem to na kancelářskou klasiku a ty 3-4 aplikace fungovaly (možná později více, do 10). Hodně lidí ale plakalo po aplikacích tak jak byli zvyklí odjinud, tedy mít 5 stran ikon. Kdyby MS vydržel, i já bych chtěl mít "jakoukoli" aplikaci co jsem kde uviděl (myšleno jakoukoli, kterou by bylo efektivní používat) a pak by byl problém i u mne. Prostě neměli vývojáře 3 stran, protože neměli podíl na trhu. A i ty aplikace co měli, jak jsem následně zjistil, že měly třeba v setupu 3 -4 nastavení. Po otevření stejné aplikace na androidu jsem zjistil, že na této platformě se můžu odsetupovat k smrti. A to i na jabku. Prostě v nastavení aplikace na Windows Phone bylo jedno táhlo a dva přepínače. Takže totální zmar ohledně aplikací. Nicméně při jiné příležitosti mi přímo člověk "od nich" řekl, že na koncáky kašlou, že to dělají jen aby se neřeklo, že cílí na firemní zákazníky a ekosystém tak, aby prostě firma co jede core MS vzala 500 telefonů z střední třídy a 50 top, zaintegrovala to a neřešila nějaké tendry s jinou platformou.

  • 31. 10. 2023 8:34

    bez prezdivky ...

    Jenze oni nemeli ty vyvojare predevsim proto, ze opakovane predtim ruzne platformy rusili, a tudiz jejich duveryhodnost byla (a je) presne nula. Nikdo neinvestuje miliony do vyvoje aplikace pro platformu, ktera za rok nebude existovat.

    Znam pak osobne pripady, kdy firmy byly nuceny opakovane kompletne menit technologii jeste behem vyvoje, protoze to MS zariz.

    Mi zakaznici dokonce par takovych pohrobku pouzivaji a je treba kvuli tomu udrzovat v provozu davno nepodporovane systemy a aplikace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).