Hlavní navigace

MGM nabídne v září speciály Venice Film Festival a V žáru noci

4. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 8. 2011

Dva tematické bloky chystá na letošní září filmový kanál MGM. Konkrétně půjde o Venice Film Festival, připraven je na 4. září a bude se věnovat snímkům, které se objevily na prestižním benátském filmovém festivalu, a V žáru noci, který napříč několika pátečními večery přichystá i několik titulů v premiéře – Konečná spravedlnost (9. září), Dej mi svůj život (16. září) a Vázán povinností (23. září).

ebf - tip - debata

ČTĚTE TAKÉ: Zářijové novinky na HBO: Salt, Resident Evil 4, Shrek 4 a další původní seriál

Benátský filmový festival, kterému bude věnován speciál Venice Film Festival, je nejstarší filmový festival na světě. V roce 1932 jej založil hrabě Giuseppe Volpi a od té doby se festival každoročně koná na konci srpna či na začátku září na ostrově Lido v italských Benátkách. Cílem festivalu je zvýšit povědomí o mezinárodní kinematografii ve všech jejích formách. Diváci se v rámci této noci, která, jak již bylo řečeno, je připravena na 4. září, mohou těšit na filmy Eyes Wide Shut, Dům her a Ptáčník z Alcatrazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).