Hlavní navigace

MF Dnes: DVB-T na Plzeňsku asi až v září

8. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
8. 4. 2008

Zemské digitální vysílání veřejnoprávního multiplexu začne na Plzeňsku nejspíš až v září po olympiádě. Takovou informaci přinesl včera deník MF Dnes ve své plzeňské regionální příloze. Jako důvod list uvedl průtahy ve schvalování Technického plánu přechodu na digitální vysílání (TPP). V návrhu dokumentu, který začátkem března opustil Český telekomunikační úřad (ČTÚ), je přitom pro plzeňský start veřejnoprávního multiplexu vepsaný nejzazší termín květen 2008.

Pokud jste si s předstihem koupili set-top-boxy pro příjem digitálního vysílání, nechte je ještě v krabicích – ať se na ně zbytečně nepráší, začíná plzeňská mutace MF Dnes a dodává: Pozemní digitální vysílání z Krašova totiž zřejmě nezačne dřív než v září. Signál z Krašova pokryje nejen většinu Plzeňského, ale i Karlovarský kraj.

EBF - tip - heslo konference

Při vypočítávání posunu startu DVB-T na Plzeňsku se MF Dnes opírá o vyjádření Štěpána Jandy z České televize (ČT). Dokud vláda nepřijme TPP, nemůžeme k budování multiplexu přistoupit. Nejbližší datum, kdy by TPP mohla projednat, je 17. dubna, cituje deník Jandu, který pokračuje: Pokud bude TTP vydán do konce dubna, v květnu spustíme kampaň. V srpnu bychom mohli spustit digitální vysílání z Krašova. ČT ale bude zvažovat, že ukončí analogové pozemní vysílání ČT 2 z Krašova až po Letních olympijských hrách v Pekingu, aby fanoušci na Plzeňsku ani teoreticky nepřišli o olympiádu.

CELÝ TEXT: Digitální příjem: odklad (MF Dnes)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).