Zas tak tragicky bych to neviděl, nicméně jelikož tu stejně objektivita nikoho nezajímá a diskuze jsou zapleveleny nepochopitelnými fanatiky konkrétních televizí typu Szabó, Pavel Pipík a Maxo, tak nebudu psát plusy pořadu, ale taky ho sepsu. Je to samozřejmě špatně udělaná licence, v USA se s diváky hraje napínavá hra, u nás je to klasická Nova - záběry ze zákulisí, medailonek z vesnice uchazeče, příjezd před porotu, představení se, dodělání jídla, ochutnání porotců, koment, anoXne. A takhle 20x. Bez napětí, bez čehokoliv. Gratulace Novo, fakt majstrštyk. Ale co je nejhorší jsou dekorace. Namísto čerstvého jídla kolem porotců a soutěžících jsou jen popsané bedny fontem Comic Sans. To je prostě největší úlet letošního roku.
PS: Pro Žakyho (autora), u Masterchefa moderátoři nejsou. V první sezóně úlet s Peštovou už stačil. Chtěli jsme být originální a zase se to nechytlo. Tak raději tři nezábavní porotci než toto.
Ó lalá Fando, tady probíhá diskuze na téma MasterChef a očekávají se naše názory k tomuto pořadu. Nebo jsem si spletl diskuzi? Napiš v čem je to plevelení a co tam probíhá za perly. Pěkně si nabíháš hochu. Jo aha, už vím, co ti vadí, vždy tě vytočí, když ti někdo řekne, že jsi fanatik do TV Fanda. ;) Tak promiň, odpověď už nechci.
ty radši hledej House of Cards s dabingem :D :D :D ty experte, jasně jsi potvrdil, že v životě nikdy jsi neviděl jeden jediný díl nějaké zahraniční šou, natož pak seriálu, tak tu nedělej ze sebe odborníka, i předtím ti na to nikto nezkočil a teď už vůbec ne
takový Maxo, ten by ti klidně mohl dát o zahraničních seriálech nebo šou rovnou přednášku
šou je dělaná naporosto podle licence... takhle vypadá MCH ve Francouzsku, Americe, Finsku a v dalších x zemích... všude jsou stejné vesměs dekorace, stejná grafika, stejná práce se soutěžícími, všude je prostě to samé dokola a navíc MCH rozhodně není zábavná šou a ani nikdy nebyla, je to šou pro milovníky jídla
Pro milovníky jídla? :-) Ale musím pochválit Žáčka, že kromě kritiky nabízí i tipy ke zlepšení. Pokud jde o kritiku kameramanů, tak jsem si hned vzpomněl na nedávný rozhovor v rámci dne otevřených dveří v pražském Galileu na 24ce. Záběrům na hosta stojícího za kameramanem, kterého nebyto tím pádem vidět, chybělo jen zazoomování na jeho zadek, který se zřejmě líbil buď tomu druhému kameramenovi a nebo někomu v režii. Profesionálové na svém místě.
Tentokrát jsem hodnocení pana Žáčka přečetl celé. Na tuto "šou" jsem se nedíval z principu, tento typ pořadu opravdu nemusím, ale recenzent mě jen utvrdil v tom, že dělám dobře. Kdybych byl nucen i jen občasně něco zajímavého a chutného pro své bližní uvařit, možná bych se občas na "receptové" pořady díval. Třeba bych viděl některé kuchařské finty, chutné kombinace ingrediencí, zajímavé a oku lahodící servírování. Nic z toho tady asi nehrozí, čili opět další pokus o show, která mne nemůže oslovit. A, zda je tento pořad oblíbený v zahraničí, na moje divácké zvyklosti nebude mít žádný vliv. Nejsem "milovník" jídla, ale chutné, nápadité a "hezké" jídlo mi dokáže udělat radost, není to pro mne jen nutné doplňování kalorií a dalších látek, které lidské tělo potřebuje.
Ale tlačítka na DO se šipkami, číslicemi, i to červené, u mne vše řeší.....
Kdybych byl nucen i jen občasně něco zajímavého a chutného pro své bližní uvařit, možná bych se občas na "receptové" pořady díval.
Myslím Pamětníku že z těch receptových nesmyslů kterým nás skoro všechny naše stanice obdařují, by jste toho snad až na Prostřeno kde se sice vaří vcelku "lidová" jídla z běžně dostupných ingrediencí, jenomže se na něj díky těm inteligentům kteří se ho většinou účastní nedá dívat, stejně moc neuvařil takže jste fakt o nic nepřišel.
Hmm víš co je Xyloufoune zajímavé a ty o tom zřejmě vůbec nevíš... dost cizinců když knám přijíždí, tak právě chce poznat něco jiného než mají oni a tedy si včetně velkých hereckých celebrit objednávají klasické vepřo knedlo zelo a pívo... Pak si to pochvalují jak jim to moc chutnalo tj. dobře se nasytili!!!... než jíst jen rýži a zeleninu s různým exotickým kořením...
Můžu ti říct, že třeba mne zas nechutnali na Řecké lodi z Corfu do Benátek špagety s rybím masem bez u nás běžného kečupu s mletým věpřovým a sýrem... Všade mají něco... asi by si chtěl jíst v Ásii různou havěť jak nedávno říkal Okamura... Tak dobrou chuť ty prý Čechu co se jim necítí být protože mu v krvi koluje něco jiného, tak má rád Arabské uprchlíky atd. ale neubytoval by sis je doma a nadáváš na naše bratry Slováky...
No oni jaksi všichni turisti rádi ochutnávají kdekoliv na světě místní speciality a věř, že jim i jinde chutná a knedlo-vepřo-zelo se pro ně rozhodně nestává celoživotní potravou. Stejně tak si v Řecku rádi dají třeba špagety s rybím masem, ale narozdíl od tebe a dalších Čechů si to pochvalují a rozhodně neříkají, že jejich pseudoverze na špagety z domova je lepší. Akorát jsi mi dost dobře nahrál na smeč. Ale jestli chceš, tak si věř tomu, že cizinci po příjezdu do Česka už na jinou než naši kuchyni nedají dopustit :DDD Ostatně je vidět, jak je celosvětově populární a všude ve světě oblíbenější než třeba řecká :DDD Bože, to jsou bláboly. Nikdo neříká, že česká kuchyně je špatná, jsou tam dobrá jídla, ALE PRÁVĚ JAK PÍŠEŠ, CIZINCI VŠUDE VE SVĚTĚ OCHUTNÁVAJÍ MÍSTNÍ SPECIALITY A CELKOVĚ SE STRAVUJÍ PESTŘE. Češi na dovolené u moře nadávají, že tam nemají ovar nebo špagety s kečupem, které jí celý život, protože ty zahraniční nebudou jíst, jelikož to neznají a jsou určitě hnusné. Už chápeš o čem je řeč? :DDD
Tady další kritická recenze na to, jak se MasterChef nemá dělat. Škoda, už to vypadalo, že po Výměně manželek a letošní docela dobré SuperStar začne Nova dělat reality show kvalitně. Byl jsem naivní.
http://reality-show.panacek.com/42911-masterchef-cesko-dnes-7-10-prvni-dil-video.html
PS: Díky Primo za božské Ano šéfe a Talent. Je to oproti stále neschopné Nově pohlazení po duši.