Hlavní navigace

Mapy.cz brzy doplní fotky od uživatelů

29. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Mapy.cz by si brzy uživatelé mohli u vybraných lokalit zobrazit popisné fotografie nahrané jinými uživateli. V tuto chvíli Seznam.cz testuje novou službu odděleně na http://foto.mapy.cz, kde už uživatelé mohou začít své fotky nahrávat. K uploadu je nutné mít aktivní účet u Seznamu. Naším cílem rozhodně není vytvořit fotoalbum, do kterého byste nahráli všechny své fotky z dovolené. Chceme vytvořit službu, která by běžným uživatelům Mapy.cz, pomohla zorientovat se v daném místě. Z tohoto…

Na Mapy.cz by si brzy uživatelé mohli u vybraných lokalit zobrazit popisné fotografie nahrané jinými uživateli. V tuto chvíli Seznam.cz testuje novou službu odděleně na http://foto.ma­py.cz, kde už uživatelé mohou začít své fotky nahrávat. K uploadu je nutné mít aktivní účet u Seznamu. Naším cílem rozhodně není vytvořit fotoalbum, do kterého byste nahráli všechny své fotky z dovolené. Chceme vytvořit službu, která by běžným uživatelům Mapy.cz, pomohla zorientovat se v daném místě. Z tohoto důvodu máme zájem především o fotky popisné, vysvětluje Ivo Lukačovič. Až bude k dispozici dost fotek, dojde k jejich zapracování i do běžných map, kde si uživatel bude moci vybrat jejich zobrazení zřejmě podobně jako si dnes může zapnout třeba zobrazování turistických tras. (ILBlog)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).