Hlavní navigace

Majitel Novy bude šetřit a restrukturalizovat, rozhodl Adrian Sarbu

12. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 1. 2009

Mediální skupinu CME, do které patří také televize Nova a její tematické kanály Nova Sport a Nova Cinema, čeká v letošním roce škrtání výdajů a restrukturalizace. Jak zjistil ekonomický deník E15, nový prezident CME Adrian Sarbu chce především omezit málo ziskové aktivity firmy na Ukrajině a v Chorvatsku. Firma rovněž nevylučuje, že by ještě letos mohla přesunout své ústředí z Londýna do Prahy.

MMF24

Sarbu si chce přímo na místě pohlídat Novu, která je ,zlatou slepicí' CME, řekl listu zdroj z Novy, který si nepřál být jmenován. Plánovaná restrukturalizace firmy by měla omezit nárůst nákladů na výrobu programů a obrovský pokles ceny akcií CME, které během loňského roku propadly z původních 1 900 korun za akcii na 385 korun. Ohledně škrtů na Nově firma mlčí a sama televize nechce připravovaná úsporná opatření komentovat.

Generální ředitel Novy Petr Dvořák však v sobotním rozhovoru pro zpravodajský server iDnes.cz naznačil, že televize pozdrží vývoj dražších formátů, jako byl úspěšný cyklus příběhů Soukromé pasti. Šetření se také promítne na termínu startu a podobě české verze hudebního kanálu MTV, který bude podobně jako rumunskou mutaci této stanice provozovat CME s licencí od společnosti MTV Networks.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).