Hlavní navigace

Názor k článku Lidé nerozumí médiím. Média s tím ale většinou nic nedělají od A. S. Pergill - Veřejnoprávní média a jejich zajištění jsou ryzí politikum...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2023 10:32

    A. S. Pergill

    Veřejnoprávní média a jejich zajištění jsou ryzí politikum a nic jiného, takže "politika se táhnout jinam" prostě nedá. A pokud se nedokážete poučit z historie (a dokonce tak nedávné, že existují její pamětníci), tak se může stát, že budete potrestán tím, že si ji budete nucen zopakovat. Určité tendence k tomu repete jednoznačně vidět jsou, alespoň z pohledu těch zmíněných pamětníků. A totéž na tohle téma říkají a píšou jak bývalí členové KSČ tak i bývalí chartisté.

    A, MMCH, KSČ měla v pravomoci obsazování všech pracovních míst, od uklizečky nebo pracovnice ve stáji JZD až po presidenta. U všech těchto pozic (i těch mezi nimi) bylo nějaké hlasování nějakého stranického orgánu a o stupeň vyšší organizační level KSČ to buď "vzal na vědomí" nebo "schválil". Takže paradoxně i V. Havel, když přikuloval v pivovaru, byl fakticky "nomenklaturní kádr", protože o něm musela alespoň formálně hlasovat místní ZO KSČ (byť asi v tomto případě byl výsledek toho hlasování dán befélem z vyšších stranických orgánů).
    Proto také byl jeden z prvních požadavků po 17. listopadu 1989 zrušení organizací KSČ na pracovištích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).