Hlavní navigace

Kritik České televize, senátor Veleba, neuspěl s navýšením podílu regionálních studií

23. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veleba se zviditelnil na začátku letošního roku tím, že chtěl navrhnout změnu zákona o televizních a rozhlasových poplatcích. Jeho nápad byl tehdy Radou ČT označen za slabomyslný.

Senátorovi Janu Velebovi (Strana práv občanů), který podobně jako prezident Miloš Zeman patří k dlouhodobým kritikům České televize, se včera nepodařilo na půdě Senátu prosadit změnu zákona o tomto veřejnoprávním médiu, která by umožnila navýšení podílu jeho regionálních studií ve vysílání. Informaci přinesla agentura ČTK. Veleba požadoval, aby se regionální studia zapojovala do celkového vysílání třiceti procenty místo stávajících dvaceti. Podle jeho kolegů je ale stávající míra regionů ve vysílání dostatečná. S Velebovou kritikou nesouhlasili Jiří Oberfalzer z ODS ani Milan Štěch z ČSSD.

EBF - tip - heslo konference

ČTĚTE TAKÉ: Radní ČT o senátoru Velebovi: Jeho návrh zákona o ČT hraničí se slabomyslností

Veleba se zviditelnil na začátku letošního roku tím, když chtěl navrhnout změnu zákona o televizních a rozhlasových poplatcích. I tehdy však už senátor narazil. Nejenže se Velebův návrh tehdy setkal u samotného managementu České televize s nepochopením, ale kladnou odezvu neměl ani u radních tohoto veřejnoprávního média. Na březnovém zasedání byl dokonce senátorský návrh označen za slabomyslný. Veleba mimo jiné navrhoval, aby byl od koncesionářského poplatku na určitou dobu osvobozen ten, kdo byl ve vysílání poškozen a rady obou veřejnoprávních médií nebo vysílací rada (RRTV) tuto skutečnost uznala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).