Hlavní navigace

Názor k článku Krátké vlny: Férový příspěvek, nebo výpalné? Jedna z mnoha bitev v digitálním prostoru od SB - Přesně tak. Poskytovatel obsahu vystavuje na nějakém rozhraní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2022 14:57

    SB

    Přesně tak. Poskytovatel obsahu vystavuje na nějakém rozhraní s danou adresou (jménem) daným protokolem obsah a tím to pro něj končí. Já se k němu připojit chci, nebo nechci. Propojovatel má ta data přenést odsud tam, víc do tohoto dvoustranného vztahu nemá co kafrat (já se mu taky nese*u do toho, s kým si zařídil peering).

    Obecně je zcela na zákazníkovi, kdy, jak moc a na co bude kapacitu zakoupeného připojení využívat. V případě smluvní neshody se má poskytovatel připojení obracet přímo na něj. (Copak bych měl přispívat všem poskytovatelům připojení, přes které na moje webové stránky polezou uživatelé???)

    Jestli se cítí poskytovatelé přip. ukřivdění a mají pocit, že dostávají za drát málo (machrovali s gigabitem, který neutáhnou?), nemají mít línou hubu a říci si o víc, kvůli tomu ale není potřeba tahat peníze z kdekoho, ke komu bychom se mohli náhodou připojit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).