Vlákno názorů k článku Kamu ve Vietnamu aneb dost špinavá kuchyně od anonym - Toto ma byt recenze na porad? Clovece, vy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 5. 2016 21:41

    bez přezdívky

    Toto ma byt recenze na porad? Clovece, vy jste neuveritelny hlupak. Veskere vase starsi recenze mne nechaly chladnym, ale toto je tristni text, hodici se leda na nejaky blog.
    Vice neni potreba dodavat, protoze vse uz vyse bylo receno :-)

  • 2. 5. 2016 12:02

    bez přezdívky

    Tady je taky recenze a tam mají pravdu, že to vše jde nějak z kopce... http://magazin.aktualne.cz/televize/recenze-kazdy-milion-dobry-zabiji-jmenem-jiriny-bohdalove-te/r~4298e6700f4011e68afb002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0
    Jinak k té kuchyni... Nemusí člověk jezdit až do Ásie aby věděl co si ti lidé vaří... Žije jich tu u nás v Evropě dost... Stačí když jdete do nějaké "České" tržnice v době oběda atd. a cítíte ten jak to říct nevábný prostě jiný gurmánský jídelníček a když to i vidíte jak to a v jakém prostředí připravují tak se vám zvedá některým kufr... i kontrolní hygienická stanice když udělá šťáru na některý provozovny restaurací tak ty se pak i zavíraly... Ještě horší je to pokud takto bydlíte v místě (paneláky, činžáky) kde je vícero domácností a mezi vámi pak nějaká z ciziny ač má třeba legální i naše azyl občanství... Jistě asiaté vaří zdravěji (o tom není pochyb) než většina rozvinutého světa a proto jsou taky i štíhlejší i dýl žijí ale když to vidíte a cítíte musíte na to mít odvahu to ochutnat a sníst... Ono taky s tou hygiénou si tolik nelámou hlavu a doktoři vám řeknou, že ty tzv. vyspělé civilizace přehnaným strachem z bakterií o to víc jsou pak nemocní... Prostě každý živočich se z nich skládá (teď ukazovali i pokus umytých rukou atd.) a ony jsou mezi sebou v nějakém pořádku který jim člověk civilizačním pohodlím narušil a pak se moderně civilizovaný člověk diví, že už ani různý lékařský prášky kterých se přejídáme nefungují... Jinak vše je i o pocitu překonat odpor... Není žádným tajemstvím, že třeba v jižní Americe a v té Ásii se jedí různí pro nás nepochopitelní tvorové... Teď přichází do "módy" i hmyz který má prý jednou bílkovinama nahradit celosvětový nedostatek potravin tj. někde se jima enormně moc plýtvá a jinde zas chybí... stačí i celosvětová kalamita neúrody kvůli měnícímu se klimatu... Ono třeba ale Francouzi atd. národy jedí šneky, škeble, žáby atd. věci a nám to připadá odporný... jim to zas chutná... a mnohdy je to i luxusně drahé... nebo běžné pro všechy v daných lokalitách...

  • 2. 5. 2016 22:02

    bez přezdívky

    Nerozumim, co se snazite rict. Clanek se tyka Kamu a ne Jirinky :)
    Co se tyce jidla, tak by bylo nejlepsi, kdybyste se tam jel podivat a ochutnal. Pokud na to nemate zaludek, tak zrejme zustanete na tom, co vam naserviruji media v podobe spatnych zprav. Ale verte, ze i kvalitni asijska kuchyne se da nalezt (nejen) v Praze.

  • 3. 5. 2016 10:41

    bez přezdívky

    Já vám to Lamo neberu... Jiřina nešla dát do placeného článku... teď je jiný nový už volný ale tam šlo hlavně o ten fakt napsaný, že produkční kvalita všech pořadů jde z kopce...
    Co se týče jídel ono né každýmu to voní a kor když vidí jakým způsobem a v jakém prostředí a to nemusí být jen ta Asijská ale všechny včetně Českých kuchyní viz ten holohlavej "upír" má pořad a ukazuje jaký věci se dělaj tj. mnohdy fakt musí zasáhnout hygienická kontrola s uzavřením provozu což se též děje ale v cizině jim je to jedno... mají jiný odolný na bakterie žaludky a nosy s očima... Ono i takový Olomoucký tvarůžky když někdo dá na pánev v paneláku či činžáku nebo na ubytovnách... nepřál bych vám tam být... půl dne trvá než to vyčichne... to samé je když někteří cizinci něco vaří z jejich gurmánských jídelníčků... už též bylo několik článků v různých médiích tj. že prostě ač si okolní nájemníci stěžovali, že to páchne nedalo se s tím nic dělat... máte smůlu, že mají nájemné v pořádku... Když vám ta kuchyně na ulici v jiných krajinách chutná a máte na cestování prachy, tak je to váš problém a dejte si do nosu... pokud nehodíte kufrem... ač to může a je mnohdy zdravé... Dost lidí váhá třeba nad hmyzem a nevzali by psa či krysy nebo morčata, netopýry atd. chuťovky... Já třeba kdysi před léty zkusil žabí stehýnka jen v přírodě nad ohněm udělané a bylo to lepší než kuře ale samozřejmně malá porce... Ve Španělsku měl Páju s rýží a se škeblema ale bylo to nějaký divně hořký maso... No u nás si dáváme ke špagetám mletý maso a na Řecké trajektové lodi do Itálie mi přinesli za nemalé peníze na talíři k tomu rybí maso - dalo se to sice jíst ale chuť no.... raději Českou klasiku...

  • 3. 5. 2016 16:38

    bez přezdívky

    Ještě dodám, že hodně exotických krajin či na jihu Evropy holdují pálivému i různému koření a na to není Český člověk většinou stavěný... což je po té už na první pohled podivné hygieně hned druhý hlavní problém...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).