Tady je taky recenze a tam mají pravdu, že to vše jde nějak z kopce... http://magazin.aktualne.cz/televize/recenze-kazdy-milion-dobry-zabiji-jmenem-jiriny-bohdalove-te/r~4298e6700f4011e68afb002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-0
Jinak k té kuchyni... Nemusí člověk jezdit až do Ásie aby věděl co si ti lidé vaří... Žije jich tu u nás v Evropě dost... Stačí když jdete do nějaké "České" tržnice v době oběda atd. a cítíte ten jak to říct nevábný prostě jiný gurmánský jídelníček a když to i vidíte jak to a v jakém prostředí připravují tak se vám zvedá některým kufr... i kontrolní hygienická stanice když udělá šťáru na některý provozovny restaurací tak ty se pak i zavíraly... Ještě horší je to pokud takto bydlíte v místě (paneláky, činžáky) kde je vícero domácností a mezi vámi pak nějaká z ciziny ač má třeba legální i naše azyl občanství... Jistě asiaté vaří zdravěji (o tom není pochyb) než většina rozvinutého světa a proto jsou taky i štíhlejší i dýl žijí ale když to vidíte a cítíte musíte na to mít odvahu to ochutnat a sníst... Ono taky s tou hygiénou si tolik nelámou hlavu a doktoři vám řeknou, že ty tzv. vyspělé civilizace přehnaným strachem z bakterií o to víc jsou pak nemocní... Prostě každý živočich se z nich skládá (teď ukazovali i pokus umytých rukou atd.) a ony jsou mezi sebou v nějakém pořádku který jim člověk civilizačním pohodlím narušil a pak se moderně civilizovaný člověk diví, že už ani různý lékařský prášky kterých se přejídáme nefungují... Jinak vše je i o pocitu překonat odpor... Není žádným tajemstvím, že třeba v jižní Americe a v té Ásii se jedí různí pro nás nepochopitelní tvorové... Teď přichází do "módy" i hmyz který má prý jednou bílkovinama nahradit celosvětový nedostatek potravin tj. někde se jima enormně moc plýtvá a jinde zas chybí... stačí i celosvětová kalamita neúrody kvůli měnícímu se klimatu... Ono třeba ale Francouzi atd. národy jedí šneky, škeble, žáby atd. věci a nám to připadá odporný... jim to zas chutná... a mnohdy je to i luxusně drahé... nebo běžné pro všechy v daných lokalitách...
Nerozumim, co se snazite rict. Clanek se tyka Kamu a ne Jirinky :)
Co se tyce jidla, tak by bylo nejlepsi, kdybyste se tam jel podivat a ochutnal. Pokud na to nemate zaludek, tak zrejme zustanete na tom, co vam naserviruji media v podobe spatnych zprav. Ale verte, ze i kvalitni asijska kuchyne se da nalezt (nejen) v Praze.
Já vám to Lamo neberu... Jiřina nešla dát do placeného článku... teď je jiný nový už volný ale tam šlo hlavně o ten fakt napsaný, že produkční kvalita všech pořadů jde z kopce...
Co se týče jídel ono né každýmu to voní a kor když vidí jakým způsobem a v jakém prostředí a to nemusí být jen ta Asijská ale všechny včetně Českých kuchyní viz ten holohlavej "upír" má pořad a ukazuje jaký věci se dělaj tj. mnohdy fakt musí zasáhnout hygienická kontrola s uzavřením provozu což se též děje ale v cizině jim je to jedno... mají jiný odolný na bakterie žaludky a nosy s očima... Ono i takový Olomoucký tvarůžky když někdo dá na pánev v paneláku či činžáku nebo na ubytovnách... nepřál bych vám tam být... půl dne trvá než to vyčichne... to samé je když někteří cizinci něco vaří z jejich gurmánských jídelníčků... už též bylo několik článků v různých médiích tj. že prostě ač si okolní nájemníci stěžovali, že to páchne nedalo se s tím nic dělat... máte smůlu, že mají nájemné v pořádku... Když vám ta kuchyně na ulici v jiných krajinách chutná a máte na cestování prachy, tak je to váš problém a dejte si do nosu... pokud nehodíte kufrem... ač to může a je mnohdy zdravé... Dost lidí váhá třeba nad hmyzem a nevzali by psa či krysy nebo morčata, netopýry atd. chuťovky... Já třeba kdysi před léty zkusil žabí stehýnka jen v přírodě nad ohněm udělané a bylo to lepší než kuře ale samozřejmně malá porce... Ve Španělsku měl Páju s rýží a se škeblema ale bylo to nějaký divně hořký maso... No u nás si dáváme ke špagetám mletý maso a na Řecké trajektové lodi do Itálie mi přinesli za nemalé peníze na talíři k tomu rybí maso - dalo se to sice jíst ale chuť no.... raději Českou klasiku...