Hlavní navigace

Jiří Němeček odvolán z čela Asociace krajských televizí. Nahradil ho šéf Zak TV

23. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Novými členy asociace se staly plzeňská televize Zak a vznikající ústecká televize CZ, kterou povede šéfka zkrachovalé Public TV Renata Pešková

Kontrolu nad Asociací krajských televizní (AKTV) ztrácí pražská TV Metropol. Její technický ředitel Jiří Němeček byl na listopadovém jednání představenstva odvolán z funkce předsedy a nahradil jej Alois Valter, provozovatel plzeňské televize Zak, jež se zároveň stala novým členem AKTV. Asociace o tom informovala ve čtvrtek odpoledne prostřednictvím tiskové zprávy s tím, že ke změně došlo již 14. listopadu. Pod zprávou je podepsaný Viktor Nový, PR manažer plzeňské televize Zak, který je zároveň novým PR manažerem AKTV.

ROZHOVOR: Pětka měla být centrálním programem pro regiony. Musíme najít jiný, říkají šéfové televize V1

“Na svém zasedání dne 14. listopadu 2012 odvolalo představenstvo AKTV Jiřího Němečka
z funkce předsedy představenstva AKTV. K odvolání představenstvo přistoupilo na základě faktu, že Jiří Němeček je nyní zaneprázdněn v projektu TV Pětka Vedením asociace byl pověřen a novým předsedou představenstva jmenován Alois Valtr, majitel západočeské televize Zak,”
stojí v tiskové zprávě, která zároveň informuje o přijetí dvou nových členů asociace: kromě televize Zak i chystané televize CZ (Cézetko) z Ústí nad Labem.

K TÉMATU: Asociace krajských televizí uvažuje o vzniku společné regionální stanice

“Ústecká televize označována jako CZ (Cézetko), pokrývající Ústecko, která je novým projektem bývalé šéfky dnes už neexistující lifestylové televize Public,” upřesnil Nový. Nový program by měl vysílat stejně jako všichni členové AKTV (s výjimkou pražské TV Metropol) v multiplexu 3, využije výhradně severočeský vysílač Buková hora. Celkem tak asociace má už šest členů: pražskou a středočeskou TV Metropol, ostravskou televizi Polar, libereckou televizi Genus Plus, Východočeskou televizi V1, plzeňskou televizi Zak a ústeckou televizi CZ.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: TV Metropol, TV Polar a Genus Plus založily Asociaci krajských televizí

“Díky dvěma novým partnerům pokrývají členové AKTV svým vysíláním už značnou část celé České republiky, konkrétně zhruba 60 procent území,” uvedl PR manažer asociace. Sídlem organizace nadále zůstává pražské studio TV Metropol. Jedinou krajskou televizí, která vysílá v multiplexu 3 a dosud není členem AKTV, zůstává Jihočeská televize, která donedávna vysílala pod názvem Gimi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).