Hlavní navigace

Názory k článku Internet u moře mimo EU vychází nejlevněji s místními operátory, o něco dražší jsou globální eSIM

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2024 14:15

    jkjk

    Kromě nadnárodních eSIM operátorů je možné obvykle zvolit nějaké ty místní (nebo lokální jen pro pár zemí). Tam je pak nabídka ještě větší a je možné si vybrat co hrdlo ráčí za ceny, které se mohou blížit místí předplacence. Ale hlavně možnost využití už hned na letišti (tj. třeba na místní taxi aplikaci, mapy, jízdní řády) a bez papírování (v některých zemích je i běžná přeplacenka na půl hodiny papírování). Za mě jsou eSIM jednou z nejvíce praktických novinek v mobilní telefonii za posledních mnoho let.

  • 5. 6. 2024 20:28

    RRŠ

    V té anketě mi chybí možnost: necestuji s mobilem do zahraničí, nechávám jej doma.
    Jasně, asi budu jediný, ale, prosím, udělejte si tam za mne čárku... ;o)

  • 6. 6. 2024 2:49

    Milos Brejcha

    Pridam srovnani. Leden 2024, USA.
    Bezny roaming: urcite hodne, nezkoumal jsem :)
    eSIM Airalo v siti T-Mobile koupeno pred odjezdem: 13USD / 10GB(byla v akci). K tomu nejaky referal bonus na pristi nakup asi 1USD. Internet dostupny po dosednuti letadla na pristavaci plochu.
    T-Mobile USA (kolega s telefonem bez podpory eSIM): myslim 35USD za 8GB, narozdil od airalo podpora hlasovych hovoru (pokud telefon podporuje VoLTE). Internet dostupny po vypujceni auta, dojezd do nejblizsi prodejny TMobile a 2 hodinach cekani ve fronte. Na navigaci k prodejne ale pouzita ma eSIM, bez ni by to bylo trochu slozitejsi.
    Za me shrnuto: i kdyby byly eSIM data o neco malodrazsi, na pouziti v mobilu mi staci par GB. Proti roamingu porad usetrim 90%+. A to pohodli, ze clovek nemusi na miste nic resit je k nezaplaceni..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).