Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Informace od operátorů pro ČT? To ne, řekli vládní právníci a navrhli další změny. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • 26. 6. 2024 9:57

    A. S. Pergill

    Propagandu rozlišujeme na bílou, šedou a černou. Pouze bílá představuje nestranně podávané informace "padni komu opadni". V podstatě tak fungovala BBC za války.
    Problém je, že ČT je jednoznačně šedá propaganda, tj. míchá pravdy a lži, zamlčuje nebo nepravdivě uvádí zdroje atd. (mám pocit, že tyto tři typy propagandy jsou popsány na Wikipedii, protože ještě nedávno tam byly).
    A problém vládní koalice spočívá v tom, že nemá žádný informační nástroj, který by spadal do kategorie bílé propagandy (kterému se tedy dá věřit). Byť toto "zaneplešení" vzniklo už za předchozích vlád (zdaleka ne jen Babiše). V podstatě je tato změna ČT dítkem "spacákové revoluce" z přelomu roků 2000 a 2001. Státní cenzura a "úřední hlasatelé správných názorů" spíš nedůvěru k tomu, co se vydává za VPM, jen prohlubují, protože bílá propaganda takové podpůrné akce nepotřebuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).