Hlavní navigace

Hana Hikelová se chce vzdát pozice šéfky zpravodajských stanic ČRo

1. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 8. 2011

Ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová se chce po čtvrteční neúspěšné kandidatuře na šéfku tohoto veřejnoprávního média vzdát své funkce. Informoval o tom server Česká média. Hikelová nejprve vedla s dosavadním prozatímním ředitelem Peterem Duhanem a pozdějším vítězem volby úspěšný souboj, který však nakonec Duhan vyhrál v posledním kole rozdílem hlasů radních 6:2.

K TÉMATU: Staronový ředitel Českého rozhlasu chystá radikální změny. Začne už dnes

Rozhodnutí současné šéfky zpravodajských stanic není překvapivé. Zatímco Duhan během veřejného slyšení řekl, že by s ní ve vedení nadále počítal, ona setrvání Duhana ve vedení rozhlasu nepřímo odmítla. Jsem toho názoru, že by si silný generální ředitel měl sám určit, s kým chce spolupracovat, uvedla Hikelová. Duhan naopak řekl, že by Hikelová zůstala šéfkou zpravodajství ČRo, pokud by o to měla zájem. Hikelové se také nemuselo líbit to, že její by ale v rámci hierarchie vedení rozhlasu ponížila z prvního stupně řízení na druhý.

ebf - tip - debata

Z ARCHIVU: Hana Hikelová: Rádio Česko dokázalo udržet posluchače BBC

Myslím si, že paní Hikelová se v tuto chvíli unáhlila, uvedl ve videorozhovoru krátce po volbě staronový šéf Českého rozhlasu Peter Duhan. Pokud jde o odborné znalosti paní Hikelové, pokud jde o vedení zpravodajství s několika výhradami, nemám problém. Je na paní Hikelové samozřejmě, zdali je schopná nějakým způsobem realizovat moji koncepci, moji představu i zpravodajství, dodal Duhan, který se nevyhýbá možnosti kompromisu. Vše ale bude podle jeho slov záležet právě na Haně Hikelové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).