Hlavní navigace

Francouzská vláda pomůže s přechodem na digitální televizi všem

8. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
8. 7. 2010

Francouzi žijící v oblastech, které nebudou pokryty digitální terestrickou televizí, nebudou odkázáni s pomocí sami na sebe. Jak informuje server Broadband TV News, tamní vláda schválila dokument, který zajistí, že všichni Francouzi budou moci i nadále sledovat televizní vysílání. Tyto domácnosti budou moci využít dotace na nákup satelitního kompletu nebo jakéhokoliv technologicky neutrálního zařízení.

EBF24

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní diváci přijdou od července o některé volné programy z Astry

Myslet se bude především na rodiny se členy staršího data narození a postiženými spoluobčany. Technik by jim pak měl pomoci nastavit jak samotnou anténu a set-top-box, tak i naladit televizní programy. Ve Francii dokonce myslí i na ty obyvatelé vesnic, kteří se dohodnou, a výsledkem bude referendum o novém terestrickém vysílači. I takovým oblastem by se mělo pomoci ze státního rozpočtu. Pro sledování digitální televize ze satelitu slouží ve Francii dvě free-to-view platformy, Fransat a TNT Sat. Divák potřebuje pouze speciální přijímač a kartu, sledování programů je zdarma. Na satelitu Atlantic Bird 4 jsou navíc programy Francouzské televize šířeny nekódovaně.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).