Hlavní navigace

Expresrádio a Rádio Classic FM zůstanou původnímu majiteli Mafry

8. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: isifa/Lidové noviny/JINDRICH MYNARIK
Jde o poměrně zajímavou situaci, jelikož Mafra má připraven ke spuštění třetí kanál hudební televize Óčko, který právě ponese označení Óčko Expres a inspiruje se Expresrádiem.

Ačkoliv skupinu Mafra včetně hudebních televizí Óčko nedávno koupil úspěšný podnikatel Andrej Babiš, tento mediální dům mu nezůstane celý. Společnost Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft (RBVG), která byla donedávna jeho majitelem, si chce ponechat rozhlasové stanice Expresrádio a Classic FM. Informuje o tom server Mediaguru.cz. Právě RBVG žádá o souhlas s převodem obchodního podílu jediného společníka Mafra Media, jejímž majitelem je nyní Babiš. Podnikatel už v minulosti koupil od vydavatelství Economia, pod které spadají například týdeníky Respekt a Ekonom, Hospodárské noviny.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Andrej Babiš koupil vydavatelství Mafra a s ním i hudební televize Óčko a Óčko Gold

ebf - tip - debata

Možné převedení licence na společnost Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft je poměrně zajímavé. Mafra má už připravený koncept třetího kanálu ze stáje hudební televize Óčko, který se má jmenovat Óčko Expres. Právě ten bude jakousi televizní obdobou pražského Expresrádia.Óčko Expres by mělo hrát takovou tu metropolitní, někdo by řekl kvalitnější, jiný angloamerickou hudbu, stejně jako Expresrádio, potvrdil v nedávném rozhovoru pro server DigiZone.cz generální ředitel Óčka Štěpán Wolde. Na rozdíl od Óčka Gold, které už vysílá, třetí kanál Óčko Expres zatím nemá vysílací licenci.

Foto: isifa/Lidové noviny/Jindřich Minařík

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).