Hlavní navigace

Názor k článku Evropská digitální peněženka: kdy má přijít, co bude umět a jak bude fungovat od Filip Jirsák - Takže ty plastové kartičky zase tak dobře nefungují....

  • 27. 6. 2024 12:00

    Filip Jirsák

    Takže ty plastové kartičky zase tak dobře nefungují. U občanky v mobilu máte oproti plastové občance alespoň tu ochranu, že se musíte dostat do mobilu a do aplikace, takže nějakým PINem, otiskem prstu apod. U plastové občanky není žádná taková ochrana.

    Dokud budou v této oblasti působit mafie, je nesmysl jim usnadňovat práci.
    To by ovšem znamenalo zrušit plastové občanky a přejít na digitální. Ano, bezpečnost občanek by se tím zvýšila, ale většina lidí na to ještě není připravená. Vy byste byl první, kdo by kvičel. Takže holt ještě spoustu let budeme mafii usnadňovat práci tím, že budeme používat plastovou kartičku, která je zabezpečená akorát pár vizuálními prvky, které musí ověřoval identity umět rozpoznat, aby byly k něčemu, navíc se dají napodobit.

    Obávám se také, že pokud bude zájem, může být DP komukoli na dálku vypnuta (námitky proti tomu si, prosím, nechte na večerní revui 31. 12.).
    Obavy někoho, kdo dané problematice vůbec nerozumí, jsou irelevantní. Vaše komentáře vypadají, jako byste byl pod parou už teď. Na mém hodnocení, že jsou to jen ničím nepodložené bláboly, by nic nezměnilo ani to, kdybych se na Silvestra opil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).